צריכת חשמל משותפת

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
moor009

צריכת חשמל משותפת

שליחה על ידי moor009 »

שלום.
אנחנו גרים בשטח שעליו בנוים 2 מבנים כאשר בכל מבנה 10 דיירים .
ל-2 הבנינים יש שעון חשמל משותף המיועד לצריכת חדר מדרגות + תאורת חוץ .
לצערנו בבית 2 התחלף הועד ומאז הם מסרבים להשתתף בחלקם בהוצאה המשותפת בתשלום החשמל ורוצים לבצע הפרדה .
אני רוצה לציין כי הכניסה הראשית לשתי המבנים היא משותפת ושם יש תאורת שביל משותפת , הכניסה אח"כ נפרדת לכל בנין .
שאלתי :
1. איך אנחנו פותרים את בעיית החוב שהצטבר על אי תשלום חלקם בחשמל .
2. האם אנחנו דיירי בית 1 חייבים להשתתף בתשלום עבור הוצאות ההפרדה או משלם מי שמבקש את ההפרדה כי עלות ההפרדה כוללת שעון חדש + העברת קווי חשמל חדשים לבנין השני כולל פתיחת קירות וכו"י .
3. האם ואיך ניתן לפתור את בעיית התאורה והצריכה המשותפת בשביל המשותף לשני המבנים.
תודה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

למור שלום
לפני שאני משיב לשאלתך,יש לי שאלה, או ניחוש; האם אתם באמת שני בתים או שאתם בית משותף אחד, מורכב משני אגפים, אבל עדיין בית משותף אחד. לבית כזה אמור להיות ועד בית אחד, ומיותר לציין שאם היה כזה לא היו בכלל בעיות.
עליכם לעיין בנסח טאבו של דירתכם, שם התשובה אם אין עדיין נסח, במסמכי הרכישה תוכלו למצוא את התשובה.
אני מוכן להמר שביוני ושיכון בנה את הבית – זה דגם שהם אוהבים, ובמספר בתים שאני מכיר יש ויכוחים וצרות אם תאורת שבילים, תאורת חניות וכדומה ביוב ועוד מתקנים משותפים לשני האגפים.
כתבי לי שוב כאשר תהייה לך תשובה לשאלתי ואשמח להציע לכם כמה דרכים לפתור את הבעיה.
בברכה
נפתלי
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
moor009

תשובה

שליחה על ידי moor009 »

ראשית תודה לתשובתך .
על שטח 1 בנו 2 בתים שבבית 1 יש 6 דיירים ובבית השני יש 4 דיירים .ז"א בית משותף 1 שבנוי משני רגפים .
התאורה בשביל המשותף + חדרי מדרגות מחובר לשעון אחד .
מה המלצתך ?
תודה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

מור, הניחוש שלי היה נכון, אתם בית משותף אחד לכן עליכם להקים ועד בית אחד. החוק קובע: נציגות הבית המשותף65 . לכל בית משותף תהיה נציגות לשם ניהול עניני הבית המשותף; הנציגות תיכון ותפעל לפי הוראות התקנון. http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm

את התקנון תוכלי לקרוא ב: http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html , אני ממליץ בחום ללמוד אותו.
כל בעלי הדירות חייבים להשתתף בהוצאות הרכוש המשותף (סעיף 58 בחוק) וגם כאשר הבית מורכב מאגפים נפרדים – בית מורכב בלשון החוק, סעיף 59 ג קובע: (ג) אין בקביעה שבית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מהוראות החוק החלות על הרכוש המשותף בבית כאמור, שהחזקתו וניהולו לא הופרדו.

אם הועד של האגף השיני מסרב לשלם את חלקו עליכם להגיש תביעה אצל המפקח על המקרקעין – שהוא שופט. אינכם חייבים עו"ד, באתר של המפקח תמצאו הדרכה כיצד להגיש את התביעה.
ברכות
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”