תופסת צבעים: עיצוב פנים בשיטת אורה סומא

פורום בנושאי עיצוב פנים / עיצוב נוף / אדריכלות. בניהול אודרילי(אור לי הראל), אדריכלית ו-מעצבת פנים, בדגש על עיצוב בצבע (http://www.batim.org.il/color).

מנהלים: odrieli, זוהרה

שלח תגובה
מנהל מערכת
מנהל מערכת הפורומים של "בתים"

תופסת צבעים: עיצוב פנים בשיטת אורה סומא

שליחה על ידי מנהל מערכת »

מקור המאמר מאתר nrg, נכתב ע"י אודית לורן בלקין

הצבע מגדיר את סגנון החיים של הדיירים בבית, משקף את אופיים ומאפשר הבעת רגשות. שיטת הריפוי החדשנית "אורה סומא", נכנסת הביתה עם מאה בקבוקי תמציות צמחים צבעוניות

תמונה

אף שהעין האנושית קולטת אותם ללא הרף, אנחנו רגילים להתייחס אל הצבעים כאל מובנים מאליהם. מעבר לסיפוק מיידי של צרכים אופנתיים, מתברר שלצבע יש השפעה מכרעת על הרגשתנו ואפילו יכולת לשנות את אישיותנו ואת ביתנו.

הצבע בעיצוב הפנים מגדיר את סגנון החיים של הדיירים בבית, משקף את אופיים ואישיותם ומאפשר הבעת רגשות. מחקרים מוכיחים שלצבעים יש השפעה ישירה על המוח, על מערכת העצבים, על המערכת הרגשית ועל התפקוד הפיזי. האבחון בצבע מאפשר מיפוי נקודתי ומדויק של מצבנו הרגשי ובאמצעותו ניתן לעשות שימוש נכון במינוני הצבע בסביבתנו.

תורת האור והצבע
אור-לי אודרילי הראל היא אדריכלית ומרפאה באור וצבע. היא למדה את התורה בבריטניה אצל נשיא העמותה הבינלאומית לאור וצבע ולאחר מכן אצל מאסטרים ברחבי העולם. משנת 1995 נחשבת הראל לנציגה הרשמית במזרח התיכון של העמותה הבינלאומית לאור וצבע, והיא מיישמת שיטות אבחון וטיפול שונות באור וצבע,

ובהן שיטת "אורה סומא‭."‬

"שפת האור והצבע היא שפה רוחנית ותורה עתיקת יומין שדרכה אני יכולה לבחון את כל תחומי החיים‭,"‬ אומרת הראל. "השיטה הולכת ותופסת תאוצה דווקא עכשיו, בזמן המשבר הכלכלי. בשנה האחרונה יש עניין הולך וגובר בתחום." ‬

מהי ערכת 'אורה סומא' וכיצד היא פועלת?
"הערכה מכילה למעלה ממאה בקבוקוני תמציות שמקורם בעלי כותרת של פרחים וצמחים. אלה מעורבבים עם שמנים ארומטיים ומי ורדים. הערכה מאפשרת בחירה בלתי אמצעית בצבע ואבחון אישי שבאמצעותו, בזמן קצר יחסית, ניתן לזהות חסימות פיזיות, רגשיות ורוחניות של כל אדם." ‬

איך את מסבירה למעשה את הקשר בין צבע, רגש ועיצוב?
"לכל אדם יש זיקה לקבוצת צבעים שאהובה עליו במיוחד. הבחירה היא מעין טביעת אצבע אישית. כל צבע משפיע באופן ישיר על המערכת הפיזית שלנו, ולכן בחירה בצבע מסוים מצביעה על חוסר איזון באותה מערכת‭."‬

הראל לקחה את הקשר שבין צבע לעיצוב פנים צעד אחד קדימה, לאחר שבאופן מקרי פגשה בתערוכה "אלטרנטיבה" את נציגי "מטבחי טופז‭."‬ שני הצדדים פיתחו יחד קונספט חדשני שעושה שימוש בשיטת "אורה סומא" במטרה לעצב את המטבח כמקום שבו ניתן להרגיש ביטחון, להירגע ולחדש אנרגיות.

על מה מעידה בחירת הצבע בבית בכלל ובמטבח בפרט?
"בחירת הצבע מורה על אישיותו של האדם ועל תפיסת עולמו. ברמה הרגשית, צבעים מסוימים יאפשרו לנו להיות נינוחים וסובלניים יותר, וצבעים אחרים יגרמו לנו לתחושת אי-נוחות וחוסר שקט. ברמה הפיזית, יש צבעים שיזרזו את הפעילות והחיות שלנו ויש שיהפכו אותנו לפסיביים ועייפים‭."‬

תני דוגמה.
"בחירה של מטבח ירוק מצביעה על חוסר איזון במערכת הנשימה, ולכן מטבח כזה ייטיב עם אותו אדם וייצור לו תחושת אוויר ומרחב. מנגד בחירה במטבח אדום מצביעה על חוסר איזון בכלי הדם, וכך הלאה. שיטת האבחון האישי הופכת את המטבחים לא רק לאסתטיים, אלא גם לכאלה שמותאמים ללקוח ברמה רוחנית גבוהה".
שיתוף פעולה

תמונה

אורי שמעוני, מנכ"ל "מטבחי טופז‭,"‬ מספר על המיתוג המחודש של הרשת בקונספט ‭:Topaz Art‬ "בחנו את השימוש באלמנט הצבע בסביבת המטבח המודרני. אם עד היום השיקולים לרכישת מטבח התבססו על קריטריונים כמו תקציב, פונקציונליות ומי מבשל, הרי שהיום גם גורם הצבע הוא פרמטר בבחירה.

"מכיוון שאנו רואים במטבח חלל מרכזי חשוב שמטרתו להעצים ולחזק את בני הבית, החלטנו ליישם מסלול מיוחד שבאמצעותו נהנים הלקוחות מאבחון מקצועי על פי תורת 'אורה סומא‭,'‬ והמטבחים מותאמים להם באופן אישי על ידי מומחים שרכשו ידע בהדרכתה של אור-לי אודרילי הראל." ‬

אור לי הראל היא מנהלת פורום זה, פורום עיצוב פנים ואדריכלות בפורטל "בתים"
למידע נוסף אודות אור-לי הראל בקרו בדף המידע: http://www.batim.org.il/color
לכתבות נוספות בנושא בתים ומבנים: http://www.batim.org.il/articles
מנהל פורום בתים
שלח תגובה

חזור אל “פורום עיצוב פנים / עיצוב נוף / אדריכלות”