קנינו דירה לפני כשנה מדיירים שרכשו אותה 12 שנה לפנינו סה"כ 13 שנה.
הדיירים הקודמים להם ביצעו שיפוץ קטן בדירה במסגרתה ניתקו את הביוב מהביוב המשותף של 2 הקומות מעלינו (הדירה בקומת קרקע בבנין בן 3 קומות כך שהביוב יוצא ישירות החוצה מהדירה שלנו ומתחבר למערכת הביוב המרכזית, בבית שלנו עובר עדיין צינור הביוב המרכזי אך הוא חסום לחלוטין בקרמיקה ואין לנו חיבור אליו בכלל)
לשכן מעלינו יש תקלת רטיבות כתוצאה מצינור הביוב שיש לתקן, במסגרת התקלה אוספים כסף רק מ3 הדירות המשתמשות בצינור ביוב זה, אולם אנו לא משתמשים בו בכלל.
האם אנחנו צריכים להשתתף בעלות או שהתלשום רק על 2 הדירות העליונות?
תודה רבה
השתתפות בתיקון צינור ביוב לדירה שהתפצלה מהביוב
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
Re: השתתפות בתיקון צינור ביוב לדירה שהתפצלה מהביוב
שלום רב,
התשובה היא כן. עליכם לשאת כדי חלקכם בכל הוצאה הקשורה לרכוש המשותף.
מורנו סעיף 2 לחוק המקרקעין: "הבעלות במקרקעין היא הזכות להחזיק במקרקעין, להשתמש בהם ולעשות בהם כל דבר וכל עסקה בכפוף להגבלות לפי דין או לפי הסכם."
משמע, ככל וקיים דין המורה על הדירה לשאת בעד ההוצאות - עליכם לשאת בהוצאות.
מורנו סעיף 58(א) לחוק המקרקעין: "בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג".
לפיכך, החוק מחייב כל בעל דירה (גם אתכם) להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף (בין היתר - קו ביוב משותף), בלא קשר למידה ואופן השימוש שעשיתם בדירתכם, בין אם התנתקתם מהצנרת, אם לאו. החובה היא מוחלטת.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
התשובה היא כן. עליכם לשאת כדי חלקכם בכל הוצאה הקשורה לרכוש המשותף.
מורנו סעיף 2 לחוק המקרקעין: "הבעלות במקרקעין היא הזכות להחזיק במקרקעין, להשתמש בהם ולעשות בהם כל דבר וכל עסקה בכפוף להגבלות לפי דין או לפי הסכם."
משמע, ככל וקיים דין המורה על הדירה לשאת בעד ההוצאות - עליכם לשאת בהוצאות.
מורנו סעיף 58(א) לחוק המקרקעין: "בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג".
לפיכך, החוק מחייב כל בעל דירה (גם אתכם) להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף (בין היתר - קו ביוב משותף), בלא קשר למידה ואופן השימוש שעשיתם בדירתכם, בין אם התנתקתם מהצנרת, אם לאו. החובה היא מוחלטת.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
תודה רבה על התגובה המפורטת.
לפי הנאמר אני מבינה שכל הדיירם בבניין חייבים בתיקון ולא רק הדיירים שהצינור עובר דרכם.
אני צודקת?
לפי הנאמר אני מבינה שכל הדיירם בבניין חייבים בתיקון ולא רק הדיירים שהצינור עובר דרכם.
אני צודקת?
שלום רב,
כל בעל דירה חייב.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
כל בעל דירה חייב.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום