עיון במסמכים של הבית המשותף והוצאת קבלות

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

שלח תגובה
סיון בוחניק
הודעות: 3
הצטרף: 05/04/2022 - 13:35:19

עיון במסמכים של הבית המשותף והוצאת קבלות

שליחה על ידי סיון בוחניק »

שלום וברכה,
גזבר הבית המשותף מסרב להוציא קבלות נייר על תשלומי ועד הבית ושולח רק הודעה בווטסאפ על קבלת התשלום.
בעבר תפקדתי כזברית והדפסתי 10 פנקסי קבלות וכאשר הגזבר הנוכחי נבחר, העברתי לו את כל הקלסרים והחומר עם הפנקסים.
בנוסף, ביקשתי לראות דפי חשבון בנק של חשבון הבית המשותף, אך הוא השיב בסירוב. יש לציין, שרק עכשיו קיבלנו דו"ח חצי שנתי על 2021 וגם זה בכתב ידו, בלי לפרט מי שילם או לא שילם ועד הבית.
יש לי סיבה להאמין שההתנהלות לא כשירה. האם תקין לא להוציא קבלות, לשלוח במקום הודעות בווטסאפ ולסרב לדפי חשבון?
בכבוד רב, סיון בוחניק
razadv
הודעות: 626
הצטרף: 11/01/2022 - 14:39:59

Re: עיון במסמכים של הבית המשותף והוצאת קבלות

שליחה על ידי razadv »

סיוון שלום רב,

אשר לקבלה - מורנו סעיף 16(א) לתקנון המצוי כי קמה לגזבר החובה להמציא קבלה בעד כל הוצאה. לא ניתן להתנות על הוראת סעיף זו.

אשר לזכות עיון בדפי החשבון - מורנו סעיף 16(ג) לתקנון המצוי כי כל בעל דירה רשאי בכל עת סבירה (שעות עבודה מקובלות) לעיין בדו"חות ההכנסות וההוצאות, בחשהונות, בקבלות ובכל מסמך הנוגע לניהול הכספי של חשבון הנציגות, ובכלל זה בדפי החשבון. לא ניתן להתנות על הוראת סעיף זה.

ככל והנציגות עומדת בסירובה לפעול כאמור ליעל, יש להגיש תביעה למתן צו עשה אצל המפקחת על רישום המקרקעין, אשר תורה לנציגות לפעול כמפורט לעיל.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”