אחריות ועד הבית לטיפול בניקוז של גגות "פרטיים"

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
יבו

אחריות ועד הבית לטיפול בניקוז של גגות "פרטיים"

שליחה על ידי יבו »

שלום,
בבניין בו אני גר יש מספר דירות גג. בחלק מדירות אלו הוסיפו גגות רעפים לחדרים בקומה העליונה, שלא מופיעים בתוכנית הבניין המקורית.
לאחרונה בנה אחד הדיירים מרזבים וצינורות לחלק מגגות אלו על מנת למנוע הצפות בדירתו ועכשיו הוא דורש שועד הבית יישא בעלות הבניה.
כאמור אותם גגות וחדרים לא מופיעים בתוכנית הבניין, אולם אני לא יודע אם הם נבנו על ידי הדיירים הקודמים או על ידי הקבלן וגם אין לי דרך לברר זאת. כמו כן, הגגות הספיציפיים האלה הם (ככל הנראה) חלק מהדירה ולא מהרכוש המשותף.
לאור המידע הנ"ל, האם נראה שועד הבית אמור לשאת בהוצאות, להשתתף בהן או שבכלל מדובר בשיפוץ פרטי לחלוטין?
תודה על העזרה!
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: אחריות ועד הבית לטיפול בניקוז של גגות "פרטיים"

שליחה על ידי naftali imber »

ליבו שלום
צר לי אבל לא נתת לי שום מידע שלפיו אוכל לתת תשובה מבוססת.
אני צריך לדעת כמה דירות יש בבניין, הגג של כמה דירות מתנקז למרזבים, וגם עליך לעיין בנסח טאבו (אפשר באינטרנט) האם נרשם תקנון – כמעט בטוח שכן, ואיזה חלקים של הרכוש המשותף "הוצמד" לאיזה דירות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
יבו

שליחה על ידי יבו »

נפתלי שלום,
מדובר בפנטהאוז שכולל דירה בקומה הרביעית וחדרים על הגג. גג הדירה הרביעית הוא מעין מרפסת של החדרים על הגג.
לחדרים על הגג יש גגות רעפים שמתנקזים אל אותה "מרפסת".
כל השטח המדובר (הדירה, הגג, החדרים) הוא באותה בעלות.
אני מחכה כרגע לתשריט הבניין כדי לוודא את הרישום בטאבו של החדרים בגג.
תודה על העזרה...:-)
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

כנראה שלא הסברתי עצמי טוב.
אני צריך לדעת כמה דירות יש בכל הבניין.
נסח טאבו זה לא התשרית - שהוא ממש לא רלבאנטי, הכנס את המונח נסח טאבו לגוגל ויופיע לך אתר בו עליך לרשום את מספר הגוש והחלקה, בקש לעיין בכל הנסח, אם תמצא משהו כמו: "...לחלקה הזו הוצמדו 236/890 מהרכוש המשותף..."עיין בכל חלקות המשנה (כל דירה היא חלקת משנה) חפש גם אם נרשם תקנון
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”