תנאי העסקה של עובד ועד בית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
ponchu83

תנאי העסקה של עובד ועד בית

שליחה על ידי ponchu83 »

שלום רב,
אנו ועד בית חדש בבניין בן 60 שנה, שלצערנו מתגוררים בו בעיקר שוכרים. בעלי הדירות מפוזרים ברחבי הארץ ואינם מתעניינים רבות בנעשה.
כשנכנסנו לתפקיד הסתבר לנו כי ישנם זוג אחים ערבים העובדים בניקיון וגיזום (פעמיים בשבוע) מאז שנת 1981. הם מקבלים את התשלום במזומן אחת לשלושה חודשים.

ברור לנו כי מרבית הבניינים בסביבה נוהגים כך, אך הפחד הגדול הוא מתביעה לאחר סיום העבודה.
כיצד עלינו לנהוג? האם להחתים אותם על חוזה מהשנה? האם רטרואקטיבית? וכיצד מתחלק תשלום בתביעה כזאת אם רכשנו את הדירה לפני מספר חודשים ולא היה לנו יד בדבר?

תודה רבה
רונה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תנאי העסקה של עובד ועד בית

שליחה על ידי naftali imber »

לרונה שלם:
לצערי יחסי עבודה אינם הצד החזק שלי.
באופן כללי המעסיק הוא וועד הבית, הנציגות בלשון החוק והוועד הוא וועד של בעלי הדירות, כל בעלי הדירות.
אני לא בטוח אם נוצר יחסי עובד מעביד, למרות שבד"כ גננים הם קבלנים יש לי את הרושם שהם יוכלו לטעון שנוצרי יחסים כאלה, ולדרוש רטרואקטיבית את כל הזכויות של עובד; אני לא מכיר את החוקים והפסיקה, קיים אתר של ארגון קו למעסיק (info@kav-lamaasik.co.il)
אני מציע שתפנו אליהם אם השאלה,
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”