לפורום שלום.
אני משכיר דירה, האם יש שיטה כל שהיא לאלץ שוכרים לשלם את החשבונות שהם השאירו.
הם השאירו לי צ'קים והחשבונות הם על שמם אבל עכשיו אני צריך לרוץ בין כל הרשויות ולתת להם צ'קים של השוכרים.
ובנוסף צבעו לי את הדירה בצורה לא יפה, האם ניתן לעשות משהוא בנושא הזה?
ולא קיבלתי את כל רק מחצית משכר הדירה האחרון.
יש לי צ'ק לביטחון אבל אני חושב שהוא יחזור, ויש לי גם כתב ערבות אבל אני לא יודע איפה גרים הדירים שעזבו, כך שאי אפשר למסור להם צו הוצאה לפועל.
מה עושים?
בתודה מראש
רוני גרונדמן
תשלום חשבונות של שוכרי דירה
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: תשלום חשבונות של שוכרי דירה
רוני, הייתי קצת עסוק לכן תשובתי התעכבה.
באופן כללי, לשאלתך הראשונה, התשובה היא נבוט.
ועכשיו ברצינות, הנושא הוא לא בדיוק בית משותף אבל אנסה לעזור. כאשר אתה משכיר דירה רצוי שיהיה לך חוזה טוב, וערבים לחוזה.
באשר לצ'קים לרשויות, אפשר לשלוח בדואר,למה לרוץ? , זה בסה"כ יכול להיות טלפון, גז, מים חשמל וועד הבית.
באשר לצביעה, אם לא היה בחוזה סעיף כיצד הם אמורים לתחזק או להחזיר את הדירה, מי שהכין את החוזה פישל.
עברו 45 שנה מהימים שאני הזכרתי דירה לגור בה, ואני זוכר שבעלי הדירות סגרו את הפינה מי מתקן מה וכיצד עלי להחזירה, אחד היה מוסר דירה מסוידת ודרש מראש סכום לסיוד הבית.
באשר לשק שבידך נסה למכור אותו לחברות המתמחות בגביית צ'קים, וגם למה לך להניח שהוא יחזור, תפקיד אותו, ואם הוא חוזר תבקש מרשם ההוצל"ף לחסום את החשבון עד שאפשר יהיה לקבל כתובת שלהם.
בפעם הבא תבקש שטר אחריות או צ'ק מהורי השוכרים, , או מחבר בעל עסק "מבוסס" ורשום גם את מספר הרכב שלהם.
באופן כללי, לשאלתך הראשונה, התשובה היא נבוט.
ועכשיו ברצינות, הנושא הוא לא בדיוק בית משותף אבל אנסה לעזור. כאשר אתה משכיר דירה רצוי שיהיה לך חוזה טוב, וערבים לחוזה.
באשר לצ'קים לרשויות, אפשר לשלוח בדואר,למה לרוץ? , זה בסה"כ יכול להיות טלפון, גז, מים חשמל וועד הבית.
באשר לצביעה, אם לא היה בחוזה סעיף כיצד הם אמורים לתחזק או להחזיר את הדירה, מי שהכין את החוזה פישל.
עברו 45 שנה מהימים שאני הזכרתי דירה לגור בה, ואני זוכר שבעלי הדירות סגרו את הפינה מי מתקן מה וכיצד עלי להחזירה, אחד היה מוסר דירה מסוידת ודרש מראש סכום לסיוד הבית.
באשר לשק שבידך נסה למכור אותו לחברות המתמחות בגביית צ'קים, וגם למה לך להניח שהוא יחזור, תפקיד אותו, ואם הוא חוזר תבקש מרשם ההוצל"ף לחסום את החשבון עד שאפשר יהיה לקבל כתובת שלהם.
בפעם הבא תבקש שטר אחריות או צ'ק מהורי השוכרים, , או מחבר בעל עסק "מבוסס" ורשום גם את מספר הרכב שלהם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי