האם ועד יכול להחליט לבד לבנות מחסן/חדר אופניים בשטח ציבורי

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
אאא

האם ועד יכול להחליט לבד לבנות מחסן/חדר אופניים בשטח ציבורי

שליחה על ידי אאא »

שלום. הועד החליט על דעת עצמו ועוד דייר לבנות בשטח החניה, בצמוד לחניה שלי, חדר אופניים/מחסן. השטח אמנם מוגדר כשטח ציבורי אבל הוא צמוד לחניה שלי. לכשיקום לא אוכל להיכנס לחניה עם הרכב שלי כי מה לעשות, הרכבים של היום גדולים יותר ממה שהיה לפני 40 שנה כשהגדירו את השטחים. מה אפשר לעשות?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: האם ועד יכול להחליט לבד לבנות מחסן/חדר אופניים בשטח ציבו

שליחה על ידי naftali imber »

לאאא שלום:
כהערת אגב, אני חולק עליך, המכוניות לפני 40 שנה היו גדולות מאלה של היום. אני מחזיק ברישיון מ-59, ונוהג, המכוניות דהיום קטנות יותר ויש להם גם הגה כוח המקל על תימרון, דבר שבאותה תקופה היה לוקסוס נדיר.

אבל לעיניין, שהוא לגמרי לא קשור לגודל רכבך. אתה כותב שהשטח הוא שטח ציבורי – וזה הגדרה פורמאלית שפירושה שהשטח שייך לכולם;למשל כיכר או מדרכה.
יש לי את הרושם שאתה מתכוון לשטח שהוא רכוש משותף של כל בעלי דירות ועל מנת לתת לך תשובה עיניינית יותר אני צריך לדעת אם אכן מדובר ברכוש משותף (אולי תתאר לי קצת את החניה), וכמה בעלי דירות יש בבניין.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
אאא

שליחה על ידי אאא »

הי. מדובר אכן בשטח משותף לדיירים. הגדרתי לא נכון.
החניה היא חניה עוקבת בעצם. רכב אחד נכנס ומסתובב ואז רכב שני יכול לחסום אותו.
שני המכוניות שלי יוצרים בעצם את המבנה הבא: |--
העניין הוא שהם רוצים להקים חדר אופניים בצמוד למכונית הראשונה שמסתובבת (מעליה באיור) והחדר יפריע למכונית להסתובב.
השטח שבו חונה המכונית הראשונה הוא גם שטח משותף אך בגלל שהחניה המסומנת | היא שלי , רק אני יכול לחנות שם.
החדר בנוי כך שאם אני חונה בשטח שלי המסומן ב | אני יכול להגיע עד לדלת הכניסה לחדר האופניים ובעצם לחסום אותה.

אני מקווה שעכשיו יותר ברור.

תודה נפתלי על הניסיון לעזור.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

הרגת אותי עם ההסבר – הכול היה פחות או יותר ברור עד לסוגריים; המכונית האחרונה שראיתי מסתובבת באוויר הייתה בסרט "ציטי ציטי בוינג בוינג; אבל אנסה לעזור לך למרות שלא כתבת כמה בעלי דירות יש בבניין, ואני מניח שהחניה שלך רשומה בטאבו כצמודה לדירתך (צמודה מבחינה בעלות, לא משנה פיזית). להבא דייק, אתה מתכתב עם האח של MONK .
הדבר הראשון שעליך לעשות זה לפנות לוועד ולרשות המקומית (מחלקת הבניה) במכתב רשום עם אישור מסירה, ולהודיע להם על התנגדותך לבנייה.
הבניה – כל בנייה, טעונה רישיון.
אתה גם יכול להזכיר את התקנון המצוי שבתוספת לחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) סעיף 12 ב ולטעון שהבניה תשנה את זכויותיך (עיין בכל הסעיף – אל תחפף) ותעיין גם בסעיף 71 ב של חוק המקרקעין עצמו (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm#Seif169) ותבין למה אני מתעקש על כמות בעלי הדירות בבניין, ואגב זה, מה עמדת יתר בעלי הדירות?
תלמד את התקנון, כולו, זה יכול לעזור לך לחסום את היוזמה, ותלמד את נסח הטאבו של דירתך ע"מ לדעת בדיוק מה גבולות החניה שלך, אפילו אם תצטרך להיעזר בהנדסאי בניין או ללכת לרשות המקומית ולבקש את ה"גרמושקה" שזה תוכנית הבית המקורי עליו אמורה להופעיה החנייה שלך. לשם תלך עם בונבוניירה לחלק את הבונבונים ועם חיוך גדול על הפנים – גם עובדי עירייה נהיים סימפאטיים יותר כאשר מישהו מחלק סתם כך בונבונים ומחייך.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
אאא

שליחה על ידי אאא »

הי.
תודה רבה על המשוב המעמיק והרציני. הוא בהחלט עוזר!
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”