תיקון תיבות דואר

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
yoav7680

תיקון תיבות דואר

שליחה על ידי yoav7680 »

קניתי דירה בבית משותף והנני מתגורר בה מזה כשנה וחצי. מדובר בבניין בן 10 קומות ובו כ - 30 דירות. הבניין הינו בניין חדש.

תיבות הדואר של הבניין מצויות מחוץ לכניסה הראשית לבניין בקומת הקרקע. מדובר במתקן אחד גדול המכיל שורות - שורות של תיבות דואר וכולל בתוכו גם את תיבת הדואר של ועד הבית. מתקן סטנדרטי בבתים משותפים בני ימינו.

מאז שאני מתגורר בדירה, יש תקלה בשורה אחת של תיבות הדואר (המכילה כ - 6 תיבות דואר) וחסר בשורה זו מעין פס אלומיניום אשר מאפשר נעילת תיבות הדואר. יתר תיבות הדואר הינן תקינות.

דיברתי עם יצרן תיבות הדואר והוא טוען כי אותו פס חסר ככל הנראה פורק ונגנב ולכן אין הדבר באחריותו. הוא כמובן מוכן לתקן את התקלה בעלות מסוימת, שכן הדבר כרוך בעבודה לא מבוטלת.

הדבר מפריע לי משום שלא ניתן לנעול את תיבת הדואר והיא פתוחה ופרוצה "לכל דורש".

בבניין בו אני מתגורר מעסיק וועד הבית חברת ניהול. כשפניתי בעניין זה לחברת הניהול, נעניתי כי תיבת דואר, על אף שהיא נמצאת בקומת הקרקע ליד הכניסה וחלק ממתקן גדול, נחשבת חלק מהדירה שלי ולכן אין הדבר מצוי באחריותו או באחריות וועד הבית, כלומר למעשה נעניתי כי "בעיה שלי".
באופן עקרוני, אני מוכן לשאת את חלקי בעלות תיקון אותה שורה של תיבות דואר ולספוג את הנזק (שלאחר חלוקה בין בעלי תיבות הדואר הינו קטן יחסית), אולם הדבר כרוך בתיאום בין בעלי דירות ו/או שוכרים שאינני מכיר כלל ושחלקם הגדול לא מגלה עניין רב בביצוע התיקון.

שאלתי: האם אכן תיקון בתיבת הדואר צריך להיות באחריותי ולא באחריות וועד הבית ו/או חברת הניהול. האם תיבת דואר דינה כדין רכוש פרטי או דינה כדין רכוש משותף? האם בעלות תיקון תיבות הדואר התקולות צריכים לשאת בעלי הדירות הרלבנטיים או וועד הבית?

תודה,

יואב.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תיקון תיבות דואר

שליחה על ידי naftali imber »

ליאב שלום:
סעיף 52 , הגדרות, בחוק המקרקין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm )
מגדיר רכוש משותף כך: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל
בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.
סעיף 58 קובע שיש להחזיק את הבניין "...כפי שהיה בעת גמר הבניה..." והאחראי על אחזקתו הוא וועד הבית – או בלשון החוק, הנציגות.
גם כאשר שוכרים חברת ניהול (מתחזק בלשון החוק) אמור להיות לבניין וועד.
אם החברה עשתה לעצמה חיים קלים ומתנהלת ישירות מול כול אחד מהדיירים זה לא בדיוק חוקי ובמקרה שלכם ההפסד כולו שלה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
yoav7680

שליחה על ידי yoav7680 »

נפתלי, שוב שלום ותודה על תשובתך.

לעניין תיבות הדואר, אתה אומר שאני יכול להסיק מהחוק שתיבות דואר הן חלק מהרכוש המשותף?

אם כן, האם עולה בדעתך מדוע קיבלתי תשובה לפיה תיבת דואר היא חלק מהרכוש הפרטי, כלומר הדירה שלי? לא מצאתי סימוכין לכך וגם לא מצאתי סימוכין חד משמעיים לכך שלא (דובר על החלפה של כל המתקן).

אני פשוט מכין את עצמי לקבלת תשובה דומה מהוועד עצמו, שנראה לי שגם הוא ככל הנראה מצא "חיים קלים", כלשונך, בהפניית דיירים לחברת הניהול.

בכל אופן, בהנחה ש"יגלגלו" אותי מצד לצד כמו כדור, האם מותר לי לבצע את התיקון בעצמי עבור כל הדירות ולהודיע לוועד שאני מקזז את עלות התיקון מדמי הוועד תמורת חשבונית?

שוב תודה,

יואב.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

אם תתעקב קצת בניסוח החוק שצטטי לך תמצא ".... וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת....."
וכאן נכנסים לקטע של פרשנות בעיתית: אם מתייחסים ל-"...מיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם..." התיבה שלך היא לא רכוש משותף, גם ששת התיבות אינן רכוש משותף, מאחר וזה לא כל בעלי הדירות או מרביתם. אם היה מדובר ב-16 דירות מתוך 30 היה מרביתם ואתם נכנסים להגדרה של רכוש משותף (מרביתם היינו חצי ועוד אחת) לא שאני מציע לך להוריד עוד 2 פסים וזהו.

למדת גמרה? המשפט בחוק הוא "..., וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כלבעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת." מה שמאפר לטעון שתיבות הדואר הן לא "...מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה..."

הכול תלוי בצורה שהשופט ירצה לפרש את החוק, כי הרי בטוח שחברת האחזקה תנסה להתנער וזה ידמר במשפט.

בכל זאת אני לא מציע לך לתקן ולהגיש לה את החשבונית. זה הכרזת מלחמה ואני מאמין במלחמת גרילה.
לדעתי צריך לדרוש את תיקון התיבות במכתב רשום – עם אישור מסירה, לוועד עם העתק לחברת האחזקה. לך אין כל עסקים עם חברת האחזקה אלא עם הוועד.
הנשק הסודי שלך זה הוא התקנון(http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) שהוא חלק מהחוק. עיין למשל בסעיף 15 ו- 16 בעיקר 16 ד' .חברת אחזקה שגובה ישירות את הכסף לחשבונה עוברת על החוק ואני בספק שראיתם אי פעם דו"ח כספי.
אם אתה קצת לוחמני חברת האחזקה תבין שהברירה שלה זה לתקן את התיבות או שמישהו יוצאי לה את הנשמה עם התקנון.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”