דייר שצבר חוב לועד הבית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
אמירה

דייר שצבר חוב לועד הבית

שליחה על ידי אמירה »

שלום.
לאחרונה מונתי להיות בועד הבית. הסתבר שאחד הדיירים לא שילם מספר חודשים וצבר חוב של קרוב ל1000 ש"ח. לי נודע הדבר רק כשהתחלתי לכהן בתפקיד. (קודמי אינו בתמונה כרגע). תחילה טען האדון שאינו מרוצה מפעילות הועד וכששיפרתי מספר דברים, בחודש הראשון, שילם רק מחצית מהחוב ועבר לטעון שאין חוב כלל והכסף שנתן הינו ע"ח השנה הנוכחית. כיצד ניתן לגרום לו לשלם?
בנוסף, מסרב להפקיד בידי צ'קים דחויים עבור כל השנה הקרובה, כפי שביקשתי ונעשה ע"י שאר הדיירים (8 דיירים). מה ניתן לעשות?
תודה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לאמירה שלום:
את למעשה שואלת שני דברים נפרדים, ואשיב בתאם.
ראשית החוב הישן, החוב הוא חוב ורצוי לגבות אותו, גם בדרך הקשה, אחרת זה פותח פתח להתחמקות מתשלום ע"י אחרים.
אני מציע לשלוח לחייב מכתב, רשום עם אישור מסירה, לפרט במכתב את החוב ולהתריע שבמידה ולא יסלק את החוב תוך זמן קצוב תוגש נגדו תביעה למפקח על רשום המקרקעין – שזה בית משפט לענייני בתים משותפים.
אם הוא לא ישלם תגישו תביעה, זה דומה לבית דין לתביעות קטנות ותוכלי למצאו בעזרת גוגל (מפקח על רשום המקרקעין) הנחיות כיצד להגיש תביעה.
באשר לצ'קים, אין חובה מפורשת בחוק, אם כי אני מניח שאם תגיעו לבית משפט תוכלו לשכנע את השופט לחייב את בעל הדירה להפקיד את הצ'קים. ההיגיון שמאחורי זה הוא שבעלי הדירות משתתפים בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף – ולא משלמים מס ועד כפי שנהוג להגיד; אין לוועד מקורות מימון ביניים לאותם הוצאות לכם הכספים אמורים להתקבל מראש.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”