שלום
אני גר בקריות בבניין משותף. במהלך הזמן הצטברו חפצים שדיירים השאירו מחוץ למחסנים ולאורך הפרוזדור. ועד הבית התריע שהחפצים יפונו שוב ושוב שכן החפצים מנעו מ"אנשי המעלית" לתחזק אותה והיוו מכשול בעת חירום.
הדיירים נתבקשו במשך שנתיים לפנות חפציהם שהיו למעשה ברשות הרבים!
באחד הימים אכן פונו החפצים על ידי חלק מדיירי הבית.
בעקבות הפינוי טענה אחת הדיירות שפונו שני זוגות אופניים ששייכים לה ולכן היא מחליטה שלא לשלם ערך של 900 ש"ח מיסי ועד, שהם חצי שנה עד שיכוסה לכאורה הנזק.
הודעה זו שלה, בצירוף העובדה שדיירת אחרת, לאורך תקופה, החליטה לשלם 100 ש"ח מתוך 150 לחודש, בהמשך לא לשלם כלל ואח"כ, בעקבות החלטת כל הדיירים שילמה 50 ש"ח גרמה לועד להתפטר מתפקידו ושאר הדיירים החליטו שגם הם לא מעוניינים לשלם.
ננקטו הצעדים הבאים: המנקה פוטר. חשבון ועד הבית בבנק נסגר. הוחזר הכסף לכל הדיירים, חצי שנה אחורה. כתוצאה מכך קיים חוב לחברת החשמל של חודשיים. אין חשמל בחדר המדרגות כ-שלושה שבועות עקב קלקול של התרמיון. המעלית לא עובדת כשלושה שבועות עקב חוב לחברת המעליות.
למרות שאין אור, אין מעלית ואנשים עולים עם פנסים במדרגות שלא נשטפו זמן רב (חוץ מקומתנו כמובן...), נראה שכולם אדישים למצב. אף אחד מלבדי, שכבר הייתי בועד, לא מעוניין לקחת את ניהול הועד לידיו. האם אני, שהייתי שלוש שנים בתפקיד זה מחוייב לקחתו שוב כי זה לא מעניין אף אחד? ומה לגבי האנשים שלא משלמים?
ושאלה נוספת: האם יש גוף המחייב שיהיה ועד בית? או אולי גוף חיצוני שיהיה בועד בתשלום?
אשמח לקבל תשובה וידע בנושא.
תודה, דני.
סכסוך בבניין משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
הי דני,
אני אתחיל בקל – עבורי, רוב הידע בנושא נמצא בפרק ו' של חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) וכן "בתקנון המצוי" המופיע בתוספת לחוק (בסוף).
בלי גוזמה, אם תקרא טוב את כל זה תהיה חצי עו"ד לבתים משותפים. אתה אפילו לא חייב לקרוא כל סעיף, אבל לסעיפים יש כותרת וכמו בעיתון, קרא את הסעיפים שכותרתם נראית מעניינת.
חשוב שתדע שקיים בית דין מיוחד לנושא ושמו: "המפקח על רשום המקרקעין" והוא יושב בד"כ יחד עם משרדי הטאבו. אם תגיעו לכך, במצבכם יש הצדקה לבקש דיון "בהמרצה" ז"א דחוף.
אני הייתי מתחיל בכינוס אסיפת בעלי דירות שלא מן המניין לפי סעיף 6 בתקנון. אבל הקפד על כל פרט שרשום בחוק, חשוב אחרי כן אם תגיעו לבית משפט. לבעלי דירות שלא מתגוררים בבניין הייתי מודיע במכתב רשום שיצא 10 ימים מראש, למרות שהחוק לא דורש זאת.
דיירים בשכר דירה רשאים להשתתף ולהצביע באסיפה במקום בעלי הדירה רק אם בידיהם ייפוי כוח בכתב מבעל הדירה. אני הייתי אוסף יפויי כוח מכל אלה שלא רוצים להגיע לאסיפה ומצביע במקומם. זה חוקי, זה נשמע פוליטיקה מלוכלכת, אבל היא פחות מלוכלכת מחדר המדרגות שלכם.
מניסיוני, ואני עוסק בזה מעל 30 שנה,קצת יד קשה תעזור. יכול להיות שכדאי לקחת מנהל מבחוץ, לפחות לתקופה קצרה – שריף שיכניס סדר. זה עולה לא מעט אבל זה יכול לעזור. החכמולוגים יחששו ממנו וישלמו, בעיקר אם יראו שמהיום הראשון הוא קשוח.
אני אתחיל בקל – עבורי, רוב הידע בנושא נמצא בפרק ו' של חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) וכן "בתקנון המצוי" המופיע בתוספת לחוק (בסוף).
בלי גוזמה, אם תקרא טוב את כל זה תהיה חצי עו"ד לבתים משותפים. אתה אפילו לא חייב לקרוא כל סעיף, אבל לסעיפים יש כותרת וכמו בעיתון, קרא את הסעיפים שכותרתם נראית מעניינת.
חשוב שתדע שקיים בית דין מיוחד לנושא ושמו: "המפקח על רשום המקרקעין" והוא יושב בד"כ יחד עם משרדי הטאבו. אם תגיעו לכך, במצבכם יש הצדקה לבקש דיון "בהמרצה" ז"א דחוף.
אני הייתי מתחיל בכינוס אסיפת בעלי דירות שלא מן המניין לפי סעיף 6 בתקנון. אבל הקפד על כל פרט שרשום בחוק, חשוב אחרי כן אם תגיעו לבית משפט. לבעלי דירות שלא מתגוררים בבניין הייתי מודיע במכתב רשום שיצא 10 ימים מראש, למרות שהחוק לא דורש זאת.
דיירים בשכר דירה רשאים להשתתף ולהצביע באסיפה במקום בעלי הדירה רק אם בידיהם ייפוי כוח בכתב מבעל הדירה. אני הייתי אוסף יפויי כוח מכל אלה שלא רוצים להגיע לאסיפה ומצביע במקומם. זה חוקי, זה נשמע פוליטיקה מלוכלכת, אבל היא פחות מלוכלכת מחדר המדרגות שלכם.
מניסיוני, ואני עוסק בזה מעל 30 שנה,קצת יד קשה תעזור. יכול להיות שכדאי לקחת מנהל מבחוץ, לפחות לתקופה קצרה – שריף שיכניס סדר. זה עולה לא מעט אבל זה יכול לעזור. החכמולוגים יחששו ממנו וישלמו, בעיקר אם יראו שמהיום הראשון הוא קשוח.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי