שלום,
בישיבה שנערכה ע"י בעלי הדירות בבניין בו אני שוכרת דירה נקבע כי בכדי לכסות על הוצאות האחזקה והניהול של הבניין יש לגבות 70 ש"ח מכל דייר. סכום זה נשמע הגיוני לבניין משותף בת"א, ללא מעלית וחניה.\
אך בנוסף לכך נקבע ע"י בעלי הדירות כי יגבו 30 ש"ח נוספים לחודש לצורך הוצאות עתידיות של הבניין, הקשורות בבעיות אינסטלציה וצביעה של הבניין.
יש לי מספר שאלות:
1. האם לא אמורים לכנס את הדיירים ולא את בעלי הדירות שאינם גרים בבניין, בקביעת דמי וועד הבית? - עד היום הוא לא נגבה.
2. האם ניתן לקבוע סכום עתידי?
3. באם נקבע סכום עתידי שקשור בצנרת הבניין וכדומה , אין זו חובתו של בעל הדירה לשאת בהוצאה זו? ולא של הדייר השוכר את הדירה?
4. מהם הצעדים אותם אוכל לנקוט בנושא?
אשמח לתגובתכם המהירה
בברכת שנה טובה
יהודית
תשלום דמי וועד בית
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
תשלום דמי וועד בית
ליהודית שלום:
מבלי מסים את מערבבת שני דברים שונים.
הראשון זה הקשר בין הועד לבעלי הדירות ושיני הוא הקשר, או ההסכם, בינך לבין בעל הדירה.
אתחיל מהסוף: אני יוצא מתוך הנחה שאינך דיירת מוגנת, אחרת כל מה שאכתוב לא רלבאנטי לגביך.
איזה חלק מהסכום שועד הבית גובה את אמורה לשלם ובאיזה חלק אמור בעל הדירה לשאת, הוא נושא להסכם ביניכם ולצורה שבו הוא נוסח, אם הוא אכן נכתב.
מקובל שדייר משלם את השוטף ואת הוצאות השיפוץ או התיקון משלם בעל הדירה, אבל עם "מקובל" קשה ללכת למכולת, וגם לבית המשפט. קובע מה שכתבתם.
עכשיו לועד:
הועד הוא ועד של בעלי הדירות, החוק אפילו לא קורא לו ועד אלא "נציגות הבית".
באסיפה שנתית נציגות הבית אמורה להגיש דו"ח כספי על השנה שחלפה וכן להציג תוכנית עבודה לשנה קרובה.
באשר לסכומים, לדידי אין סכומים הגיוניים, מה שצריך להיות הגיוני זה השירותים הניתנים, ואם עלותם סבירה ומקובלת בשוק.
באשר לחוק, החוק אומר:
בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו
של הרכוש המשותף......
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף
כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
היות ואין לבית קרן מהיכן למשוך מדי חודש את הסכומים הדרושים לו למען הסדר הטוב ומן הדין ליצור קופה, לא גדולה, שתאפשר ביצוע העבודות מבלי להזדקק לגיוסים מיוחדים חדשים לבקרים.
אני הייתי מבקש מהועד לתת לי העתק ההחלטה, הם היו חייבים לרשום פרוטוקול של האסיפה, ודורשת מבעל הדירה לקזז את הסכום העתידי שהזכרת משכר הדירה.
בברכת חתימה טובה
נפתלי אימבר
ניהול ואחזקת מבנים
050-5357526
נ.ב.: כל הכבוד על האומץ להזדהות בשם; בימים אלה של קוקי 3 וקקי 89 חשבתי שאני האידיוט היחידי ברשת שמוכן לחתום בשמו האמיתי
מבלי מסים את מערבבת שני דברים שונים.
הראשון זה הקשר בין הועד לבעלי הדירות ושיני הוא הקשר, או ההסכם, בינך לבין בעל הדירה.
אתחיל מהסוף: אני יוצא מתוך הנחה שאינך דיירת מוגנת, אחרת כל מה שאכתוב לא רלבאנטי לגביך.
איזה חלק מהסכום שועד הבית גובה את אמורה לשלם ובאיזה חלק אמור בעל הדירה לשאת, הוא נושא להסכם ביניכם ולצורה שבו הוא נוסח, אם הוא אכן נכתב.
מקובל שדייר משלם את השוטף ואת הוצאות השיפוץ או התיקון משלם בעל הדירה, אבל עם "מקובל" קשה ללכת למכולת, וגם לבית המשפט. קובע מה שכתבתם.
עכשיו לועד:
הועד הוא ועד של בעלי הדירות, החוק אפילו לא קורא לו ועד אלא "נציגות הבית".
באסיפה שנתית נציגות הבית אמורה להגיש דו"ח כספי על השנה שחלפה וכן להציג תוכנית עבודה לשנה קרובה.
באשר לסכומים, לדידי אין סכומים הגיוניים, מה שצריך להיות הגיוני זה השירותים הניתנים, ואם עלותם סבירה ומקובלת בשוק.
באשר לחוק, החוק אומר:
בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו
של הרכוש המשותף......
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף
כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.
היות ואין לבית קרן מהיכן למשוך מדי חודש את הסכומים הדרושים לו למען הסדר הטוב ומן הדין ליצור קופה, לא גדולה, שתאפשר ביצוע העבודות מבלי להזדקק לגיוסים מיוחדים חדשים לבקרים.
אני הייתי מבקש מהועד לתת לי העתק ההחלטה, הם היו חייבים לרשום פרוטוקול של האסיפה, ודורשת מבעל הדירה לקזז את הסכום העתידי שהזכרת משכר הדירה.
בברכת חתימה טובה
נפתלי אימבר
ניהול ואחזקת מבנים
050-5357526
נ.ב.: כל הכבוד על האומץ להזדהות בשם; בימים אלה של קוקי 3 וקקי 89 חשבתי שאני האידיוט היחידי ברשת שמוכן לחתום בשמו האמיתי