חדש בבניין ושאלה לי

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
levyossi

חדש בבניין ושאלה לי

שליחה על ידי levyossi »

שלום
אני דייר חדש בבניין בן כ שנתיים. בזמנו הוקם וועד והוחלט שכל דייר משלם סכום חודשי
שווה. הוועד כבר אינו מתפקד למעט גזבר.
באספת דיירים אחרונה שנכחו בה כ 50% מהדיירים הוחלט שאותו גזבר ימשיך לפעול שכן אין אנשים אחרים הרוצים להצטרף לוועד באופן רישמי ומספר דירים יעזרו בכל מיני נושאים.
2 דיירים באו בדרישה לשלם דמי וועד לפי החוק - משמעו בעיניהם לפי שטח דירה יחסי.
הוסכם שאם רק 2מידרשו זאת - יינתן להם שכן הם "TRABELL MAKERS" אבל אם אחרים ידרשו אותה זכות יעבור הבניין לשיטת זו.
השאלות הן :
האם ההחלטה תופסת שכן נכחו בישיבה רק אולי 50% מהדיירים
האם בחישוב שטח הדירות יש לקחת בחשבון גם את שטח המחסנים הצמודים לדירות אלה ?
האם גם מספר החניות הצמודות נלקח בחשבון ? :roll: :o
ok
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

חדש בבניין ושאלה לי

שליחה על ידי naftali imber »

ליוסי לב שלום:

את כל התשובות נמצא ביחד בחוק המקרקעין, המסדיר את החיים בבית משוף.

החוק קובע שכל בית יתנהל לפי תקנון, אבל קיימים שני סוגים של בתים, אלה שנרשמו כבתים משותפים ונרשם להם תקנון משלהם, וכל האחרים –שלא נרשם להם תקנון ולכן אמורות להתנהל לפי "התקנון המצוי" המופיע בסוף החוק (אחרי סעיף 170) במה שמכונה התוספת לסעיף 64.אני לא יודע אם לביתכם רשמו תקנון או לא, אניח שלא.
אם תעבור דרך דף הבית של האיגוד תוכל להגיע לחוקים, וביניהם חוק המקרקעין. עצתי, הדפס לך לפחות את פרק ו' (סעיפים 52 עד 77 ) ואת התקנון שבסוף.
לשאלתך: סעיף 58 (א) קובע שההשתתפות של בעל דירות באחזקת הרכוש המשותף – מה שמכנים דמי ועד, היא בהתאם לחלקו ברכוש המשותף.
את גודל החלק תמצא בנסח טאבו של כל דירה, שם רשום למשל: ליחידה זו צמודים 98/352 של הרכוש המשותף (הספרות הן הדגמה). ע"מ לעיין בנסח טאבו , הכנס בגוגל את המילה טאבו ותגיע לאתר של משרד המשפטים בו מוסבר כיצד לעיין בנסח.
נחזור לדוגמה: ע"מ לקבוע את גובה דמי הועד לוקחים את סך ההוצאות הצפויות מחלקים ב352 ומכפילים ב-98, זה יהי חלקו של בעל הדירה בדוגמה. שים לב שלא דיברתי על שטח ולא על מחסנים אלא על מספר שמופיע בנסך.
לחישוב הזה יש בחוק הסתייגות בקשר לחימום ועוד, אנא ראה את נוסח החוק.

בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”