שכנים מעשנים

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
maccabi_n

שכנים מעשנים

שליחה על ידי maccabi_n »

שלום, אני גר בבניין שבו יש חברת ניהול, בניין שכולן השכרת דירה במסגרת דירה להשכיר. בבניין שכנים שמעשנים באופן קבוע ככל הנראה לא סיגריות. הריח נורא ואי אפשר להיות במרפסת ובדרכ גם נכנס הריח הבייתה. פניתי אליהם כמה פעמים והם די צוחקים עלי בתשובות שלהם, מבטיחים שיכנסו הבייתה אבל לא ממש עושים זאת, יושבים שעות עם חברים ומעשנים.
מבירור עם חברת הניהול הוסבר לי שהם לא עוברים על החוק ואין לי הרבה מה לעשות מבחינה חוקית ומבחינת החוזה שלהם עם חברת הניהול
האם יש משהו שניתן לעשות, האם יש רשות כלשהי ,פעולה כלשהי שניתן לגרום להם לעשן בביתם ולא במרפסת
בתודה מראש
razadv

Re: שכנים מעשנים

שליחה על ידי razadv »

שלום רב

ככל והם מעשנים בשטחים המשותפים, ודאי שחל איסור בדין (באחריות חברת הנציגות/חברת הניהול).
ככל והריח חודר מבעד לדירותיהם אל דירתך - עוולת מטרד ריח (שלא באחריות הנציגות/חברת הניהול).

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
maccabi_n

Re: שכנים מעשנים

שליחה על ידי maccabi_n »

תודה, מה ניתן לעשות כנגד מטרד הריח מבחינה חוקית
razadv