תשלום בגין פתיחת סתימה בביוב המרכזי

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
eddie74

תשלום בגין פתיחת סתימה בביוב המרכזי

שליחה על ידי eddie74 »

שלום,
אני שוכר דירה בבניין המשותף כבר כמעט שנה. בבנין יש 16 דירות, 8 בצד הפוני ועוד 8 בצד הדרומי. ב-3 חודשים אחרונים, 4 פעמים הייהת סתימה בביוב מהרכזי בצד הצפוני (צד שהדירה שאני שוכר נמצאית). הסתימה נוצרה בגלל שדייר או כמה דיירים משליחים מגבונים לאסלה (הביובית הוציאה אותם בזמן הפתיחה). תשלומים לביובית בוצעו מכספי הועד. עכשיו, אחרי הפתיחה האחרונה, הועד מבקש מ-8 דיירים של הצד הצפוני לשלם את מלאו ההוצאות עבור 4 מקרים של פתיחת סתימה, סכום די גדול, וזה מעבר לדמי ועד שמשלמים. לפי כך יש לי מספר שאלות:
1. הסתימות נוצרו בגלל דייר או דיירים מסוימים שמשליחים מגבונים לאסלה, מדוע הדיירים האחרים שלא עשו דבר חייבים לשאת באחריות?
2. אם מדובר בהוצאות חריגות למה לפחות חלק מהפתיחות לא יכול להיות מכוסה ע"י התקציב השוטף של הועד? הועד לא הציג דוח שנתי בתום השנה שעברה, איך אני יכול לדעת כמה כסף יש בקופה ואם הבקשה שלהם מוצדקת?
3. אם כבר הדיירים משתתפים בהוצאות חריגות, האם לא כל דיירי הבניין חייבים להשתתף ולא רק חצי מהם? בדומה לתיקון גג
4. אם כבר צריך להשתתף, על מי חל התשלום: עלי או על בעל הדירה? בחוזה שכירות אין התייחסות למצבים כאלה, רק כתוב שאני מתחייב לשלם מסי ועד
תודה מראש
razadv

Re: תשלום בגין פתיחת סתימה בביוב המרכזי

שליחה על ידי razadv »

שלום רב

חובת תשלומי ועד הבית מוטלת אך ורק על בעל הדירה.
ככל ובעל הדירה מטיל עליך לשלם הוצאות חריגות (שאינן שוטפות) עליך לבדוק זאת מול הסכם השכירות שלך מולו.

בכבוד רב

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”