שלום רב,
אני משכיר דירה בבית משותף בשכונה חרדית בחיפה. זה זמן מה הצנרת המשותפת בבית סתומה וחלק מהדיירים אפילו קיצרו את הצינורות היוצאים מדירתם, כך שהמים נשפכים ישירות על הקרקע ונוצר ממש אגם בבסיס הבניין. מדובר לא רק במצב לא סניטרי, אלא גם כתוצאה מהאגם ספקי הגז מסרבים לספק בלוני גז לבניין.
מכיוון שרוב הבניין מושכר ואין אצלי את פרטי הקשר של בעלי הדירה, ניסיתי להתדפק על הדלתות של השכנים בשביל לבקש איגום כספים לתיקון הסתימה והצנרת, אבל רובם אפילו לא פתחו את הדלת. מהן האופציות העומדות לרשותי על מנת לתקן את המצב? האם עלי לפתוח תלונה בעירייה? או לנסות לתקן את הסתימה בעצמי ולתבוע את הדיירים הסרבנים. אין ועד בית.
סתימה בביוב המרכזי - סרבנות דיירים לתקן
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
Re: סתימה בביוב המרכזי - סרבנות דיירים לתקן
שלום רב
עליך לפנות לבעל הדירה שלך או לקבל ממנו יפוי כח לפעול בשמו, זאת מאחר ופרק בתים משותפים אינו מכיר במעמד שוכר לביצוע פעולות ברכוש המשותף.
על בעל הדירה לדרוש תיקון הליקוי מנציגות הבית ככל וקיימת.
בעל הדירה רשאי להגיש תביעה לצו עשה למפקחת על המקרקעין שתורה לנציגות הבית - ככל וקיימת או לכל בעלי הדירות לפעול לתיקון הליקוי.
בכבוד רב
רז חיימוביץ, עו"ד
עליך לפנות לבעל הדירה שלך או לקבל ממנו יפוי כח לפעול בשמו, זאת מאחר ופרק בתים משותפים אינו מכיר במעמד שוכר לביצוע פעולות ברכוש המשותף.
על בעל הדירה לדרוש תיקון הליקוי מנציגות הבית ככל וקיימת.
בעל הדירה רשאי להגיש תביעה לצו עשה למפקחת על המקרקעין שתורה לנציגות הבית - ככל וקיימת או לכל בעלי הדירות לפעול לתיקון הליקוי.
בכבוד רב
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
תודה רז.
אני בעל הדירה , לא השוכר.
- אין בבניין נציגות או ועד.
- כמו שכתבתי, אין לי את הטלפונים של הבעלים האחרים, והדיירים שתמגוררים בבניין אינם פותחים את הדלת כשדוקפים עליה. הוצאתי את ת״ז הבעלים מנסח הטאבו של הבניין וביקשתי את המען שלהם ברשות האוכלוסין. האם עלי לשלוח מכתבים רשומים לבעלי הדירות בבקשה לתיקון לפני שאני פונה למפקחת על המקרקעין? או שאני יכול ישר לפנות למפקחת.
- האם אני חייב לצרף חוות דעת של מומחה לפנייה למפקחת?
תודה
יבגני
אני בעל הדירה , לא השוכר.
- אין בבניין נציגות או ועד.
- כמו שכתבתי, אין לי את הטלפונים של הבעלים האחרים, והדיירים שתמגוררים בבניין אינם פותחים את הדלת כשדוקפים עליה. הוצאתי את ת״ז הבעלים מנסח הטאבו של הבניין וביקשתי את המען שלהם ברשות האוכלוסין. האם עלי לשלוח מכתבים רשומים לבעלי הדירות בבקשה לתיקון לפני שאני פונה למפקחת על המקרקעין? או שאני יכול ישר לפנות למפקחת.
- האם אני חייב לצרף חוות דעת של מומחה לפנייה למפקחת?
תודה
יבגני
מומלץ לבצע פנייה מקדימה במכתב לכל בעלי הדירות (להוציא איתורי נמען מרשות האוכלוסין) בטרם תפעל משפטית מול המפקחת.
ככל ולא השיבו - אז תוכל להתקדם לתביעה לצו עשה.
ככל ולא השיבו - אז תוכל להתקדם לתביעה לצו עשה.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום