כ פורום בתים - ייעוץ חינם לועד הבית ולדיירים מאת מומחי פורטל בתים • שיפוץ מעלית
דף 1 מתוך 1

שיפוץ מעלית

נשלח: 17/05/2015 - 21:02:02
על ידי meitalr7
שלום ,בבניין בו אבי גר, רוצים לשפץ קוסמטית את המעלית, החלפת מראה, דלת, ריצפה וכו´, העלות 30000, שאותם רוצים לקחת מהדיירים, 20 דיירים, אין באפשרות אבי לשלם, כל שני וחמישי הם משפצים וזה המון כסף. בניין בן 25 שנה. שאלתי האם עבור שיפוץ קוסמטי ולא בטיחותי צריך רב של 100%? מה ההבדל בין שידרוג לשיפוץ?

ואם הם יוסיפו עוד דברים העלות 41 אלף , מצרפת את הקובץ.

Re: שיפוץ מעלית

נשלח: 19/05/2015 - 08:51:17
על ידי naftali imber
למיטל שלום:
חוק המקרקעין קובע בסעיף 58: "....לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות......" תוכלי לראות את כל החוק בעמוד הפתיחה של הפורטל תחת: "חוקי הבית המשותף"
ל"שיפורים" צריך רוב של 100 % או הוכחה שהשיפור נהוג בבתי הסביבה. למשל, כשהחלה אופנת האינטקרומים, לפני 50 שנה, נפסק פסק דין שהיות שברוב הבתים בסביבה יש אינטרקום, סביר להוסיף כזב בהחלטת רוב.

מדאיג קצת צורת הצעת המחיר שאת מצרפת (אם זה ההצעה שהוועד קיבל). יש בה הרבה "חורים", לדוגמה: "צביעת דלת+משקוף בכל הקומות" הצעה רצינית ומסודרת הייתה אמורה ליהיות: "צביעת דלת חיצוית +משקוף משני הצדדים, בצבע (שם סוג הצבע) יישום בהברשה (למשל), העבודה כוללת הסרת צבע רופף ומתקלף, גירוד חלודה להחלקת פני השטח, יישום שכבת יסוד ושתי שכבות צבע. המחיר לדלת + משקוף XXX כפול X דלתות, סה"כ XXX ש"ח.

את זה מכנים הצעה + מפרט מסודר המגדירה מה הם אמורים לעשות. אני לא הייתי קונה הצעה כזו. לדעתי, עבור עבודה שיכולה להגיעה לחמישים אלף ש"ח הקבלן יכול לפחות לכתוב 2 או 3 דפים עם פרות.