שאלה על קבלת מסמכים בבניין משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
אני

שאלה על קבלת מסמכים בבניין משותף

שליחה על ידי אני »

שלום.

אני גרה בבניין שכולל כמה כניסות (כל כניסה היא בניין נפרד רק שהן צמודות אחת לשניה). מדובר באותו גוש וחלקה.
עוד לפני שהגעתי לבניין הכניסות הופרדו ע"י מפקחת. כל כניסה מתנהלת באופן נפרד לגמרי עם ועד משלה (לפי דברי השכנים הכניסות מעולם לא הסתדרו ביניהן, היו מלא סכסוכים, ריבים עד שבסוף הופרדו רשמית). כזה הוא מצב הדברים כבר שנים רבות וזה המצב שמצאתי עם הגעתי לבניין. (אני בבניין למעלה מ-15 שנים למיטב הבנתי ההפרדה הייתה עשור או שניים לפני כן).

כרגע קיים סיכסוך בין הכניסות סביב נושא מסוים. ברצוני לראות מסמכים רשמיים של המפקחת (פסק דין או מסמך אחר ) המעידים על הפרדת הכניסות. ידוע לי כי פסקי דין של המפקחת אינם גלויים לצבור ולא ניתן לקבל אותם אלא אם מבקש אותם בעל העניין או ועד הבניין. אבל בכניסה שלי אין ועד, יש חברת אחזקה ונקיון שלא מעורבת בענינים האלה. מי שהיה ועד באותה התקופה כבר לא ניתן לדבר איתו. כלומר מדובר במסמך שבעצם רלווטי לכל בעל דירה כי לא מדובר בעניין אישי של שכן כזה או אחר אלא עניין הרלוונטי לכל בעל דירה בבניין שזה בעצם כמו מסמך ציבורי.

כיצד אוכל לקבל את המסמכים.

תודה על תשובתך
razadv

Re: שאלה על קבלת מסמכים בבניין משותף

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

בהתאם לסעיף 16(ג) לתקנון המצוי שבתוספת לחוק המקרקעין לכל בעל דירה קמה זכות עיון במסמכי הבית. ככל והנציגות שמרה העתק של פסק הדין עליה להעביר לידך עם בקשתך או לקבוע מועד לצלם את המסמכים. לא ניתן להתנות על זכות העיון.

בהצלחה,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
אני

שליחה על ידי אני »

תודה רבה על תשובתך.

רק שאין ועד בכניסה שלי- יש חברת נקיון חיצונית שלא מעורבת בעניינים אלה. מי שהיה ועד באותה התקופה כבר לא זמין. הבן שלו טוען שאין לו זמן לחפש (אני כבר למעלה מחודשיים מבקשת / מתחננת - בינתיים העניין נהיה דחוף).

אם אגש לשכת המפקח בתור בעלת דירה האם הם חייבים לתת לי העתק של אותו פסק הדין וכל המסמכים שהיו באותו ההליך אצל המפקח (למרות שפסקי דין לא פתוחים לעיני צבור ושמדובר בתיק ישן מאוד)?.
למיטב הבנתי התנהל הליך כלשהו בזמנו אצל המפקח ונתנה החלטה בנושא.

תודה
razadv

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

ככל ואין נציגות מתפקדת - יש להגיש בקשה למינוי נציגות חיצונית בשכר.
יש לפנות לכל בעלי הדירות טרם הבקשה אם מישהו מוכן להתנדב. סירבו או לא ענו - יש להגיש הבקשה (יש לשכה אחת בישראל לעניין בקשה זו - מפקח באשדוד)

בהצלחה,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
אני

שליחה על ידי אני »

תודה רבה על תשובתך.

יש בכניסה ועד חיצוני בדמות חברת אחזקה וניקיון (שרוב בעלי דירות אינם מרוצים ממנו אך לא מסוגלים להחליף אותו משום שלא מסוגלים להגיע להסכמה לגבי שום נושא לו הכי קטן). הרבה בעלי דירות מסוכסכים ביניהם, אין שום דיבור בין האנשים עד כדי כך שבעלי דירות לא יסכימו על דבר כזה או אחר שהם עצמם חושבים שנכון כי אותו הנושא מגיע מפיו של בעל דירה אותו הם שונאים.
במצב כזה לא ניתן לבקש מכלל בעלי דירות מאומה. כמו כן לפחות מחצית מבעלי דירות לא היו בבניין בעבר כל כך רחוק.

לפני שראיתי את תשובתך האחרונה נגשתי ללשכת המפקחת בטענה כי מדובר בפסק דין שרלונטי לכל בעלי דירות. לדבריהם פסק דין זה (החלטת המפקחת) לא נמצא ברישום הממוחשב שלהם (שכולל תיקים כ-15-20 שנה אחורה) ולכן הם לא יכולים לעזור בשום צורה. רק אם אדע את מספר התיק אפשר היה לחפש את התיק בארכיון. אחרת (ללא מספר תיק) לא ניתן לחפש את התיק בארכיון. ניסיתי להסביר כי לא הגיוני כי אנשים ידעו מספרי תיקים (ובטח לא כל כך הרבה שנים אחורה. מה גם שלא ידוע לי שנה המדוייקת בה ניתנה אותה ההחלטה), ניסיתי להתעקש שיחפשו לפי מספר גוש/חלקה/כתובת. הסבירו לי כי גם אם אגיש בקשה כזו דינה להידחות משום שלא ידוע לי מספר תיק ואף אחד לא ילך לחפש תיק תיק פיזית בארכיון (שנמצא בירושלים לפי דבריהם) . פשוט אומרים כי לא ניתן למצוא דבר כזה לכן לא יעזור להגיש בקשה.

השאלה שלי כגרע היא:
אם אגש ללשכת המפקחת באשדוד ללא מספר תיק וללא ידיעת השנה המדויקת וללא יכולת לקבל הוכחה כי לא ניתן לבקש מאף שכן את פסק הדין (ספק אם בכלל היה להם אותו אי פעם - כי מי שהיה הועד באותה התקופה לא נהג תמיד למסור העתקים של מסמכים כאלה או אחרים לכולם) האם בלשכת המפקחת באשדוד חייבים להמציא ולמסור לי את המסמך.

תודה רבה על תשובתך
razadv

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

ניתן לאתר באמצעות שמות בעלי הדין.
יש להגיש בקשה למינוי נציגות בשכר למפקח באשדוד ולגולל אודות המקרה.

בהצלחה,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”