שלום רב!
אני מרים רוס דיירת הבית משותף בתל אביב. בבית של 4 קומות יש 8 דירות עם מעלית ו-4 מקומות בקומת קרקע, שהפכו אותם בשנים האחרונות לדירות מגורים ומשרדים, כמו מחסן, מרתף לשעבר וכו'. אני גרה בחדר 16 מ' בדירה מחולקת מבנה חיצוני לבניין שפעם היה חנות תופרת.
ביוני 2020 נכנסה חברת ניהול בניינים לנהל הבית במקום ועד הבית הקודם ובעל החברה החליט כי כל הדיירים של קומת קרקע שלא משתמשים במעלית ושירותי ניקיון בחדר מדרגות, משלמים אותו מחיר - 75 ש''ח לחודש בלי התייחסות לגודל הדירה. בתוך הסכום הזה 50 ש''ת דמי ניהול ו-25 ש''ח דמי שירות. כך יוצא שהמשרד במרתף בגודל של כ-120 מ' ישלם אותו מחיר כמו חדר בקרקע של 16 מ' שבו אני מתגוררת.
לפי השיחה עם בעל חברת הניהול ( שמו שלמה ) אי אפשר לשנות את גודל התשלומים בהתייחסות לגודל הדירה כי זה חוק בארץ ולפי הנסיון שלו של 30 שנה בניהול בתים החוק לא ניתן לשינוי.
אני פונה בבקשה לעורך דין כגורם המקצועי לברר על הנושא הנ''ל מבחינת החוק ניהול בתים ע''י חברות לניהול פרטיות.
בכבוד -
מרים רוס, דיירת גמלאית
0587677727
תשלום דמי ניהול לדירה לפי גודל
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
מנהל מערכת
- מנהל מערכת הפורומים של "בתים"
תשלום דמי ניהול לדירה לפי גודל
מנהל פורום בתים
-
און צוק עורך דין
Re: תשלום דמי ניהול לדירה לפי גודל
שלום רב,
חוק המקרקעין קובע כי התשלום הנו בהתאם לשטח הרצפה של הנכס.
רק במידה והדיירים קבעו אחרת במסגרת אסיפת דיירים ניתן לחייב בצורה שונה מאשר קובע חוק המקרקעין.
הייתי שוקל פניה לחברת הניהול.
יש לבדוק את מסמכי הבית המשותף על מנת לדעת את המצב לאשורו.
בברכה,
און צוק, עו"ד
חוק המקרקעין קובע כי התשלום הנו בהתאם לשטח הרצפה של הנכס.
רק במידה והדיירים קבעו אחרת במסגרת אסיפת דיירים ניתן לחייב בצורה שונה מאשר קובע חוק המקרקעין.
הייתי שוקל פניה לחברת הניהול.
יש לבדוק את מסמכי הבית המשותף על מנת לדעת את המצב לאשורו.
בברכה,
און צוק, עו"ד