אני מתגוררת עם משפחתי בבניין מגורים ישן שנבנה בשנות ה-70, בראשון לציון.
אנו גרים כאן יותר מעשרים שנה. בטאבו רשומות 6 חניות על 6 דירות מתוך 12 דירות. שאר הדיירים חונים ברחוב או בחניון שנבנה בקצה הרחוב.
לבניין מובילות מדרגות מהרחוב, ומהצד של החניות תמיד היה מעבר נוסף לעגלות, מזוודות, כיסאות גלגלים וכו'.
לאחרונה התחלפו מספר דיירים בבניין והתחילו לחנות במעבר הזה, שאינו חנייה רשומה בטאבו - כלומר החליטו לחנות בצורה הנוחה להם מבלי לשלם על הדבר (הרי מקום חנייה בבניינים זה משהו שבתאוריה עולה כסף, אנשים משכירים חניות תמורת תשלום). בכך הם סוגרים לנו את המעבר וכבר אין אפשרות להיכנס לתוך הבניין עם עגלות - צריך לעלות במדרגות.
ניסיתי למצוא חקיקה בנושא, מצאתי רק הנחיות להתאמת נגישות מבנה קיים. אך מה עושים במידה והבניין כבר היה נגיש אבל חוסמים את השביל הנגיש הזה? ניסינו לדבר עם הדיירים החדשים, הם רק מקללים וצועקים.
מעבר לזה שבאופן כללי צריך את המעבר הזה לעגלות ילדים, מזוודות ודברים כאלה - סבא שלי הוא אדם מבוגר מאוד שקשה לו לעלות, וגם ככה אין מעלית בבניין כי לא קיבלנו אישור מהעירייה לבצע תמא 38. אבל מאז שהם חסמו את המעבר הזה, הוא בכלל מתעייף עוד לפני שנכנס לבניין!
אנחנו לא יודעים מה לעשות, בבקשה תפנו אותי לגורם המתאים או תשלחו לי חקיקה בנושא - אולי זה יעזור להסביר לדיירים החדשים.
תמיד היה מעבר נגיש והכל היה בסדר, לא ייתכן שבשביל נוחות של שתי דירות כל שאר עשרת הדירות יסבלו. זו לא חנייה רשומה בטאבו, זה תמיד היה מעבר למי שלא יכול לעלות במדרגות.
פלישה למעבר משותף בבניין
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
Re: פלישה למעבר משותף בבניין
שלום רב,
סעיף 72(ב) לחוק המקרקעין קובע: "סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף בדבר הסגת גבול מצד בעל דירה לגבי דירה אחרת או לגבי הרכוש המשותף, רשאי התובע להביאו, לפי בחירתו, לפני בית משפט מוסמך או לפני המפקח."
דהיינו, אם בעל דירה בבניין מסיג גבול לגבי הרכוש המשותף, אזי ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותפים לקבלת סעד אופרטיבי כנגד אותם דיירים.
לעניות דעתי, אסיפת דיירים והצגת הנתונים שכפי שהצגת אותם בשאלתך אמורים לפתור את הבעיה.
ככל והדבר לא ייפתר, ישנם כלים משפטיים לטיפול בנושא.
בתודה,
יוני
סעיף 72(ב) לחוק המקרקעין קובע: "סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף בדבר הסגת גבול מצד בעל דירה לגבי דירה אחרת או לגבי הרכוש המשותף, רשאי התובע להביאו, לפי בחירתו, לפני בית משפט מוסמך או לפני המפקח."
דהיינו, אם בעל דירה בבניין מסיג גבול לגבי הרכוש המשותף, אזי ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותפים לקבלת סעד אופרטיבי כנגד אותם דיירים.
לעניות דעתי, אסיפת דיירים והצגת הנתונים שכפי שהצגת אותם בשאלתך אמורים לפתור את הבעיה.
ככל והדבר לא ייפתר, ישנם כלים משפטיים לטיפול בנושא.
בתודה,
יוני
עו"ד יוני לוי -
מנהל פורום ייעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף
ליצירת קשר:
יוני לוי משרד עורכי דין | נדל"ן | התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי) | משפחה
טלפון: 0547443345
אימייל: yoni@yonilevy.co.il
אתר אינטרנט: yonilevy.co.il
מנהל פורום ייעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף
ליצירת קשר:
יוני לוי משרד עורכי דין | נדל"ן | התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי) | משפחה
טלפון: 0547443345
אימייל: yoni@yonilevy.co.il
אתר אינטרנט: yonilevy.co.il