חילוקי דעות בין חברי ועד הבית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
אביגיל

חילוקי דעות בין חברי ועד הבית

שליחה על ידי אביגיל »

שלום,
אני יו״ר ועד הבית ושותף איתו עוד בעל דירה. נוצר מצב שבו ישנו תיקון יקר שצריך להיעשות באחת הדירות עקב התפתחות סדקים מישוריים בחגורות הבטון - סדקים בקירות החיצוניים המגיעים מן הטיח החיצוני עד הקיר הפנימי וגורמים לרטיבות והתנפחות הקירות באותה דירה. הקירות נבדקו התקבלה הצעת מאת מומחה מורשה בתחום האיטום אשר הבהיר שהעבודה דחופה וקריטית ודורשת איטום חיצוני, סיתות בסדקים והזרקת בטון מזוין. הבניין כולו עבר שיפוץ יסודי של המעטפת החיצונית לפני 13 שנה.

נדרש גיוס מיוחד כדי לכסות את העלות הגבוהה התיקונים (כ 13000 ש״ח). אני סבורה שצריך לטפל באופן מיידי בבעיה באותה דירה לפי המלצות המומחה, מפני שמדובר בנזק מוחשי וברטיבות פעילה ושהוועד רשאי להחליט על ביצוע וגבייה על סמך האבחון של המומחה ולא נדרשת אסיפת דיירים לשם קבלת החלטה שכזו. שותפי בניהול ועד הבית מעוניין לכנס אסיפה כדי לדון במצב הבניין באופן כללי ולהחליט על דרכי פעולה ולבחון מהלך יותר כללי על הבניין כולו ואגב כך לדחות את הביצוע ואת המלצת המומחה לטפל מיד. אני אינני מתנגדת לכך שתתקיים אסיפה, וכי דירות נוספות ייבדקו, ויטופלו בהמשך במידת הצורך, אך אינני מסכימה לדחיית העבודות הדחופות בדירה הפגועה עד להשלמת בדיקה כוללנית בכל דירה ודירה - תהליך שעשוי לארוך שבועות ארוכים אם לא חודשים, ובינתיים דיירי אותה דירה נפגעים אני גם אינני סבורה שיש צורך באישור האסיפה כדי להורות על ביצוע התיקונים בדירה הפגועה.
כרגע שני חברי הוועד (אני ושותפי) חלוקים בעניין זה ואין הכרעה. מה ניתן לעשות במצב זה? האם החוק מגבה את עמדתי שיש חובה לתקן את הטעון תיקון בקונסטרוקציה של המבנה שתוצאותיו הם הסדקים בטיח החיצוני ובריאות הפנימיים של הדירה הפגועה?
עורכת דין סיון רוזן
יצירת קשר:

Re: חילוקי דעות בין חברי ועד הבית

שליחה על ידי עורכת דין סיון רוזן »

שלום,
תפקידו של הוועד לדאוג לאחזקתו התקינה והשוטפת של הבית המשותף.
מאחר שנדרש גיוס מיוחד של הכספים, הייתי ממליצה לקיים אסיפת דיירים בנושא הזה בלבד, בזמן הקצר ביותר שניתן, בהתאם לתקנון הבית המשותף, ולהודיע לדיירים על התיקון הנדרש והעלות המבוקשת.
ככל שיש צורך בתיקונים נוספים, ניתן לקיים לגביהם ישיבה נפרדת.
מובהר כי ככל שמדובר בתיקון דחוף, חלה עליכם הוועד חובה לתקנו בזמן סביר (אך שוב, בכפוף להוראות תקנון הבית המשותף).
עו"ד ומגשרת - נדל"ן/מקרקעין, דיני משפחה ובתים משותפים.
רח' הרצל 167, רחובות.
טל': 03-9119698 פקס: 03-9119689
דוא"ל: Sivan@Rozenslaw.co.il
אתר אינטרנט: www.Rozenslaw.co.il
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”