בניית מעלית איזה סכומים עלינו לגבות לאחר החוזה עם הקבלן המבצ

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
שמעון

בניית מעלית איזה סכומים עלינו לגבות לאחר החוזה עם הקבלן המבצ

שליחה על ידי שמעון »

שלום
הייתי מעוניין לעזרה מכם בנושא המעלית שלא היה ברור לי כל כך בקשר לתשובתכם
1. אנו שישה דיירים מתוך 19 החלטנו לבצע מעלית בבניין אספנו חתימות מ-14 דיירים שאין להם התנגדות לבניית מעלית.
2. אנו השישה 3 מקומה שלישית ו - 3 מקומה רביעית מעוניינים במעלית ולכן חתמנו חוזה עם הקבלן ושילמנו לו על החשבון 5%
דיירים נוספים מקומה ראשונה ושנייה מתעניינים להצטרף האם הם משלמים כמונו שווה בשווה?
או חלוקה לפי קומות / אחוזים.
והאם בקבלת ההיתר אנו יכולים לדרוש עוד תוספת של 15% בגין ריביות ששילמנו על ההלוואות?
והאם בכל הנושא הזה עדיף להתייעץ אצל עורך דין ולרשום הכל שחור על גבי לבן ליד חתימת עורך דין?
תודה מראש על תשובתכם
שמעון
עו"ד רונן ליבוביץ
מנהל פורום

תשובה

שליחה על ידי עו"ד רונן ליבוביץ »

הדיירים בקומה הראשונה אינם מחוייבים כלל לשאת בהוצאות התקנת המעלית (להבדיל מחובת נשיאה בהוצאות אחזקה שוטפות)
שאר הדיירים, ולא משנה באיזה קומה (למעט כמובן אלו בקומה הראשונה) מתחלקים שווה בהוצאות ההתקנה
לא ברור ממי בכוונתכם לדרוש ריביות.
אשר לשאלתך האחרונה - כמו שלצורך התקנת מעלית שכרתם אני מניח ומקווה איש מקצוע, כך בענייני חוק ומשפט ובניסוח חוזים רצוי לשכור שירותיו של איש מקצוע על מנת למנוע בעיות עתידיות או לפחות לצמצמן
בכבוד רב
רונן ליבוביץ,עו"ד
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”