הערכת עלויות
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
הערכת עלויות
אני חבר ועד בבית משותף בעל 20 קומות ו-71 דיירים. הייתי רוצה לקבל ייעוץ ממומחה לתחזוקת בתים משותפים לגבי העלויות של תחזוקת המערכות השונות של הבנין אותן אנו משלמים ולבדוק את סבירותן. כמו כן, לקבל המלצות לחברות תחזוקה של מערכות שונות באותם מקרים שבהם נהיה מעונינים להחליף את החברה שמתחזקת כרגע את המערכת. (אין לנו עינין להחליף חברת ניהול)
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: הערכת עלויות
לאליזו שלום:
אתה מבקש ממני לעשות דוקטורט על משהוא שאני לא יודע מה זה. בבניין שלכם יש החזקת מעלית, בדיקת מעלית (אנשים שונים לפי חוק) חיטוי מאגר מים, מערכת כיבוי בפרוזדורים ובלוחות החשמל, גנרטור חרום, ואני יכול להמשיך ברשימה.
אולי תבקש מחברת הניהול את רשימת החברות שעושות את החזקה,נסח מכרז שכל מי שמעוניין בעבודה יציין ניסיון קודם, שש לקוחות מהעבר ואת המכיר שהם מבקשים. אם יש רישיון מה מספרו; בחר מלקוחות העבר והתקשר אליהם לשאול, גם לגופים שכאילו נתנו רישיון. בחוזה אחזקה על המתחזק לקבוע את שכר העבודה לשעה, ובמידה ונחוצים חלקים עליו להחזיר לך את הישנים בצירוף חשבונית רכישת החלק החדש.
מכל הסיפור, מה עושה חברת הניהול?
אתה מבקש ממני לעשות דוקטורט על משהוא שאני לא יודע מה זה. בבניין שלכם יש החזקת מעלית, בדיקת מעלית (אנשים שונים לפי חוק) חיטוי מאגר מים, מערכת כיבוי בפרוזדורים ובלוחות החשמל, גנרטור חרום, ואני יכול להמשיך ברשימה.
אולי תבקש מחברת הניהול את רשימת החברות שעושות את החזקה,נסח מכרז שכל מי שמעוניין בעבודה יציין ניסיון קודם, שש לקוחות מהעבר ואת המכיר שהם מבקשים. אם יש רישיון מה מספרו; בחר מלקוחות העבר והתקשר אליהם לשאול, גם לגופים שכאילו נתנו רישיון. בחוזה אחזקה על המתחזק לקבוע את שכר העבודה לשעה, ובמידה ונחוצים חלקים עליו להחזיר לך את הישנים בצירוף חשבונית רכישת החלק החדש.
מכל הסיפור, מה עושה חברת הניהול?
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי