שלום מומחים הנכבדים.
אני מתגורר בבניין 4 קומות עם כניסה אחת. הבניין בן 20 שנה.
בבניין שלנו אין ועד הבית.
לאחד השכנים בקומה שלישית יש נזילת מים רק בחורף מתקרה באחד החדרים שלטענתו קיימת כבר 12 שנה.
מעל המקום הרטוב נימצת מרפסת של קומה 4, ולפני 7 שנים הכריחו את בעל הדירה לפתוח ריצוף במרפסת (המרפסת פתוחה) ולעשות איטום מחדש.
כל זה לא פטר את הבעייה.
חשוב להדגיש ששלוש דיירים כולל אותי מתגוררים בניין זה 5 שנים ופחות.
לפני חודשיים השכן בקומה שלישית לקח חברה לאיתור נזילות כדי למצוע את מקור הבעייה וזה בלי להודיע לכל השכנים שהם הולכים למהלך כזה.
כמו שהוא אמר לי: השכנים שהוא בקשר איתם כן מכירים את העניין.
המהנדס מתאם החברה עשה שלוש בדיקות:
1. עוד פעם בדק את המרפסת בעזרת הצפה - ללא תוצאות
2. בדק את המרזב שעובר בקיר הקרוב בעזרת מצלמה - ללא תוצאות
3. שפיחת כמות מים גדולה על קיר חיצוני - ושם מצאו את הסדק בקיר שגורם לנזילה.
מתחילת הבדיקות עד הוצעת הדוח עברו חודשיים בערך.
לפני שבועיים פשוט הוצגו לפני השכנים חשבוניות על סכום של 5250 שח (1750שח על כל בדיקה) וסיכום של המהנדס הבודק
יחד עם הדרישה לממן את כל הבדיקות על חשבון של כל הדיירים.
מובן לכולם שבתיקון כולם צריכים להשתתף.
השאלה מי צריך לשלם על כל הבדיקות האלו?
תודה מראש
בברכה
דייר הבניין סרגיי א'
בדיקות לאיטור נזילה
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: בדיקות לאיטור נזילה
לסרגי שלום:
לפני 7 שנים הכרחתם בעל דירה להרים את רצוף המרפסת, לבצע איטום ולהחזיר את הרצוף, פתרון חאפרי שעלה לא מעט ועזר כמו כוסות רוח. שכנך עשה את הדבר המתחייב, הזמין מהנדס שעבד "לפי הספר" ומצא את התקלה, אם הייתם ממשיחים באותו הגיון הייתם אולי גם מחליפים את המרזב ושוב לא פותרים כלום.
בניין זה מקצוע, הניחושים טובים בלוטו.
אני מבין שהסדק בקיר חיצוני, שהוא רכוש משותף, לכן על כל בעלי הדירות להשתתף בעלות התיקון, ואיתור התקלה היא התחלת התיקון, כך שכל בעלי הדירות צריכים לשאת בהוצאה.
לפני 7 שנים הכרחתם בעל דירה להרים את רצוף המרפסת, לבצע איטום ולהחזיר את הרצוף, פתרון חאפרי שעלה לא מעט ועזר כמו כוסות רוח. שכנך עשה את הדבר המתחייב, הזמין מהנדס שעבד "לפי הספר" ומצא את התקלה, אם הייתם ממשיחים באותו הגיון הייתם אולי גם מחליפים את המרזב ושוב לא פותרים כלום.
בניין זה מקצוע, הניחושים טובים בלוטו.
אני מבין שהסדק בקיר חיצוני, שהוא רכוש משותף, לכן על כל בעלי הדירות להשתתף בעלות התיקון, ואיתור התקלה היא התחלת התיקון, כך שכל בעלי הדירות צריכים לשאת בהוצאה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
-
goldsuslik
שלום נתלי
לא הסברתי כנראה מספיק טוב.
לפני 7 שנים בעל הדירה מקומה 3 הכריח את הדירה בקומה 4.
לא הסברתי כנראה מספיק טוב.
לפני 7 שנים בעל הדירה מקומה 3 הכריח את הדירה בקומה 4.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
הכריחו או הכרחתם, עובדתית לא משנה, במקום לבדוק מקצועית מה מקור הנזילה ואחרי זה לתקן עשו תיקון שלא שווה כלום.
האם כאשר אתה נכנס למוסך אתה לא מצפה שתחילה ייבדקו מה התקלה ואחרי זה יתחילו לפרק את הרכב?
לא ברור לי למה לא מובן שעלות הבדיקה היא חלק מעלות התיקון, אתה בעצמך מספר שלפני 7 שנים הוציאו כסף על תיקון שלא עזר.
האם כאשר אתה נכנס למוסך אתה לא מצפה שתחילה ייבדקו מה התקלה ואחרי זה יתחילו לפרק את הרכב?
לא ברור לי למה לא מובן שעלות הבדיקה היא חלק מעלות התיקון, אתה בעצמך מספר שלפני 7 שנים הוציאו כסף על תיקון שלא עזר.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?