שלום רב,
בזמן האחרון יש אצלנו כמה יונים אשר מדי פעם מתיישבות על קורות שונות בבניין (ועושות פה ושם את צרכיהן).
השכנה מהקומה מעליי דורשת ממני להתקין דוקרנים על קורה שנמצאת בקומה שלה אשר בחלקה מעל המרפסת שלי - וזאת הכל על חשבוני. איך מחליטים באחריות מי הקורות השונות מעל המרפסות \ ליד המרפסות ? (בשלב זה גם אין לי אפשרות כספית לממן את הדוקרנים האלה).
אמנם לא ביקשתי ממנה, אך לי אישית נשמע יותר הגיוני שמאחר והקורה הנ"ל היא המשך ישיר של המרפסת שלה, אם כבר, אז עליה להתקין את אותם הדוקרנים. שוב, איני מעוניין בדוקרנים האלה (לא על חשבוני ולא על חשבונה).
לסיכום האם יש חוק\המלצה לסוגיה זו ?
אני מודה לכם מראש.
בברכה
יוסי
התקנת דוקרנים על קורה בבניין משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: התקנת דוקרנים על קורה בבניין משותף
ליוסי שלום רב:
השאלה היא האם הקורות הן רכוש משותף אם לאו; מהתאור שלך אין כל סיכוי שאוכל לתת לך תשובה, ואני ספק אם בלי לראת את המבנה אפשר להשיב על כך. בכל מקרה את ההגדרה של רכוש משותף תמצא בסעיף 52 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm) אם הקורות הן רכוש משותף, וזו הרגשתי, הנושא הוא לטיפול וועד הבית.
באשר לדוקרנים, יש גם פתרון זול יותר, חוט דייג מתוח בין שני ברגים בגובה של כ- 6 ס"מ מעל לקורה, זה מונע מהיונה או הציפור לנחות על הקורה
השאלה היא האם הקורות הן רכוש משותף אם לאו; מהתאור שלך אין כל סיכוי שאוכל לתת לך תשובה, ואני ספק אם בלי לראת את המבנה אפשר להשיב על כך. בכל מקרה את ההגדרה של רכוש משותף תמצא בסעיף 52 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm) אם הקורות הן רכוש משותף, וזו הרגשתי, הנושא הוא לטיפול וועד הבית.
באשר לדוקרנים, יש גם פתרון זול יותר, חוט דייג מתוח בין שני ברגים בגובה של כ- 6 ס"מ מעל לקורה, זה מונע מהיונה או הציפור לנחות על הקורה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי