שינוי יחס תשלומי ועד בית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
avironit

שינוי יחס תשלומי ועד בית

שליחה על ידי avironit »

שלום,
אני גר בבניין משותף שאוכלס לפני כחצי שנה ובו 33 דיירים. בבניין כמחצית בעלי דירות 5 חדרים ומחצית בעלי דירות 4 חדרים, ישנן גם מספר דירות גדולות יותר כגון פנטהווס ודירות גן.
דמי הועד שולמו עד כהה באופן מדורג (לא בהכרח על פי יחס מדוייק בין גודל הדירה להוצאה) כך שבעלי דירות 4 חדרים שילמו את התעריף הנמוך ביותר. בכל מקרה לא ידוע לי על תקנון שמסדיר את נושא יחס חלוקת ההוצאות בין הדיירים.

אני מבין שעל פי החוק ההוצאה צריכה להתחלק ביחס לגודל הדירה.
שאלתי היא, מה הקריטריונים לאספת דיירים שבה ניתן להעביר החלטה במטרה לשנות את היחס כך שההוצאה תחלק שווה בשווה בין הדיירים.
כלומר מה כמות הדיירים המינימלית הנדרשת באסיפה. ומה הרוב הנדרש לצורך כך. והאם הועד יכול לקבוע שרירותית כל סכום שהוא.

תודה,
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שינוי יחס תשלומי ועד בית

שליחה על ידי naftali imber »

אוירונית!...אני מציע לך לנחות. מה שאת רוצה הוא בניגוד לחוק המקרקעין
(http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm) .

ראשית חלוקת הוצאות אחזקת הבית המשותף – מה שאת מכנה דמי וועד, מוסדרות בסעיף 58 לחוק "58.א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות."
ולא רק זאת אלא שהמחוקק ראה קצת את הנולד ובסעיף 62 כתב: ".א) בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם, ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא בהסכמת כל בעלי הדירות." (ההדגשה שלי)
אם הייתי יודע כיצד לעקוף סעיפים אלה גם לא הייתי מגלה לך. אני לא מצביע מרצ – אולי את דווקא כן, אבל אני חושב שמה שאת מבקשת זה ניבזות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
avironit

שליחה על ידי avironit »

נפתלי שלום.
ראית מאחר ואני מצד של הדייר "המקופח" שרוצה לבדוק האם מה שוועד הבית החליט ברוב שהוא לא ממש רוב (שאגב ועד הבית. גרבדירת 5חדרים ואילו אני ב4. חדרים) שמח לשמוע שבחוק לצידי.
שנית, ראוי היה שמי שמוגדר מנהל פורום לא יתבטא בצורה כזו. מבלי לדעת את כל הפרטים והצדדים.
כל טוב
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

אוירונית:
א) אם את כזו חכמה וחושבת שאת יכולה להטיף לי מוסר כיצד להתבטא, אני אציע ראשית שתשתמשי - כמוני, בשמך האמיתי ולא בכינוי ביזארי.
ב) לא היית צריכה לנסות "תרגיל" ע"מ לקבל את התשובה שקיבלת. בידקי תשובות אחרות ותראי שהן תמיד מנומקות עם סעיפי החוק. אני לא בעינייני סחרירים (ספינינג). לפי אמות המידה שלי את חיה בעולם של ספינרים נבלים.
ג) באשר לצורת ההתבטאות אספר לך אנקדוטה של מי שלזכרו נתנו לי את שמי: הוא פעם פנה לשופט – בארה"ב, באנגלית, אבל בגוף ראשון והעירו לו שכך לא מדברים לשופט. אימבר שהשפה העברית הייתה נר לרגליו השיב "כך אני מדבר כל יום לאלוהים שלי! מי השופט שאנהג בו אחרת?"....
אני חושב שעבור מה ששילמת – ועבור מה שאני מקבל, את קיבלת יותר מדי
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

avironit

שליחה על ידי avironit »

ראשית, שם המשתמש שלי הוא "ספאם" זהו צירוף שמי ושם אשתי (אם עדיין לא חיברת את הדברים אז אני "ספאם" נעים מאוד) .
שנית, חבל מאוד לפורום ולבעליו שעושים מאמצים לצרף אליו משתמשים. ואחד כמוך פשוט מחרב להם.
לא יודע מה אתך אבל לי אין בעיות בהתנסחות, אולי אתה לוקה בהבנת הנקרא.
כל טוב ולך תפרוק את העצבים שלך על הקרבן הבא.
וממליץ לך בחום לבחון טיפול למחלה הנפשית שאתה לוקה בה.
avironit

שליחה על ידי avironit »

לאור התנהלות מנהלי הפורום אבקש להסיר לאלתר את שמי מרשימת המשתמשים בפורום.
תודה,
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

"....לא הייתי רוצה ליהיות חבר במועדון שאינו רוצה בי...." (גרואוצ'ו מרקס, מתוך הסרט: מרק ברווז)

שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”