תיקון סדקים בקיר חיצוני

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
eran40
הודעות: 1
הצטרף: 05/11/2012 - 20:43:53

תיקון סדקים בקיר חיצוני

שליחה על ידי eran40 »

שלום.

אני גר בבניין ישן בעל 3 קומות בדירת חזית בקומה ראשונה.
בעבר נוצרה רטיבות בתקרת המרפסת שבחזית הבית.בוצע איטום סיליקון והוספת פח חיפוי מעל התריס למניעת מים ותיקון סימני הרטיבות.
הבעיה חוזרת כעת בצורה חמורה יותר- הטיח והצבע נפלו,כך שרואים את שלד התקרה.
לשכן מעלי יש בדיוק אותה בעיה באותה הפינה ואף חמורה יותר-אצלו מטפטפות טיפות מים מהתקרה למרפסת.
שלושה בעלי מקצוע שהיו בדירתי ובדקו גם אצל השכן שמעלי וגם אצל השכן שמעליו (בקומה השלישית) קבעו שיש חריץ לאורך הקיר החיצוני של הבניין ודרכו חודרים המים ונספגים בתקרות של המרפסות הסגורות שלנו.

שאלתי היא:מאחר וזהו קיר חיצוני של הבניין שמשותף לשלושת הדירות הללו ופונה לחזית הבניין- מי אמור לשאת בהוצאות התיקון,הדיירים בעלי הבעיה או ועד הבית.כמו כן אודה לך אם תוכל לשלוח לי בלינק את הפיסקה בחוק עליה תשובתך מסתמכת,על מנת להסיר התנגדויות תשלום שכבר קיימות.תודה.
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

Re: תיקון סדקים בקיר חיצוני

שליחה על ידי naftali imber »

ערן שלום:
ראשית לצד הטכני:
לא צריך להגיד שמי שביצע את התיקון הראשון לא בידיוק ידע מה הוא עושה, או ליתר דיוק מה מקור הרטיבות.
מים מתעתים בנו ודרוש יותר מקורטוב של מקצועיות וניסיון ע"מ לדעת מה מקורם.
כל הנזקים, כולל החריץ לאורך הקיר, טיח ובטון מתפוררים ופלדות זיון מחלידות הן תוצאה של חדירת המים.
אני חושד שיש בתוך עמוד הפינה מרזב, והוא סדוק ואפילו סתום כך שכאשר יורד גשם מצטברים בתוכו מים, שמרזב לא בנוי להכילם, והם דולפים לתוך הקירות. אבל זה רק ניחוש. הזמינו בעל מקצוע באמת, כגון חברת "בם ביקורת מבנים" או דר' מהנדס בן עזרא מזיכרון יעקוב, שימצאו מה מקור חדירת המים ויכינו מפרט לתיקון. אחרי זה תזמינו שיפוצניקים שיעבדו לפי המפרט.
לצד המשפטי:
חזיתות המבנה והמרזבים הם רכוש משותף ועל הנציגות – הוועד בלשון החוק, לטפל באחזקתם, ראה חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm) סעיף 52 הגדרות: רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.
עיין גם בסעיף 58
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”