ועד לא מתפקד

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
sos

ועד לא מתפקד

שליחה על ידי sos »

אשמח לקבל עצה. לפני מספר שנים קניתי דירה בקומה עליונה בבניין בו ועד הבית מנוהל ע"י "שריף". מאז ועד היום הנני מבקשת מועד הבית לטפל בגג (זיפות, סיוד וכו'..) הועד סירב באופן מוחלט והודיע לי שהגג הוא בעיה שלי ו"שאתמודד עם זה".
אני יודעת שזה לא נכון (הגג שייך לכלל הדיירים) ולכן שלחתי להם מכתב רשום בו הודעתי להם שאני אטפל בגג ואקזז את הסכום ששילמתי לשיפוצו מדמי הועד שיהיה עלי לשלם בעתיד. ואכן דאגתי להנחת יריעות ביטומניות על הגג ולסיודו מדי שנה. בינתיים השקעתי בגג מעל ל- 8,000 ש"ח.
בתגובה - מזה כשנתיים שלא מנקים את חדר המדרגות בקומה שלי ולאחרונה הדיירים הודיעו לי כי ינתקו את החשמל לחלק העליון של חדר המדרגות (כי הם מסרבים לשלם עבורי)
מה אני יכולה לעשות? אני לא מעוניינת לתבוע אותם בבית המשפט, אין לי זמן לזה ולא כסף לעו"ד, אבל נמאס לי - אני הרי "שילמתי" את דמי הועד למפרע.
האם אני יכולה לדרוש מהדיירים להסיר את האנטנות ואת דודי השמש מהגג? כל פעם שמישהו מתקין על הגג דוד, קורעים לי את היריעות ואני צריכה לשלם על התיקון.
sos

שכחתי לציין...

שליחה על ידי sos »

כשאני טוענת שהוועד לא מתפקד, אני מתכוונת לכך שמזה 12 שנים לא היתה אסיפת דיירים, לא הוצגו פנקסים ודו"חות, הכסף שמשולם ע"י הדיירים האחרים משמש לטיפוח הבניין הקדמי (אנחנו גרים בבניין בן 2 כניסות) וכו'.
אני פשוט אובדת עצות מאחר ורוב הדירות בבנין האחורי מושכרות ולבעלי הדירות פשוט לא אכפת מה קורה בבניין.
בתודה מראש
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

גבירתי SOS:
את רוצה משהו ששר האוצר וראש הממשלה אשכול המנוח היה מכנה "קרה חמה".
אם החלטת שלא ללכת דרך בית המשפט אלה לקחת את החוק לידיים, יבושם לך; אבל אז צריך שיה לך את האומץ להלחם עד הסוף.
מלחמות כולם יודעים איך התחילו ואף אחד לא יודע איך יגמרו.

אני אישית אוהב קטטה טובה, אבל זה אני, ולא בפורום. יש לי הרבה רעיונות כיצד אפשר להמאיס את החיים על שכנייך, אבל באופן עקרוני לא אזכיר אפילו אחד. חוץ מזה גם זה לוקח זמן, לא יותר מבית המשפט.
תחילה אני מציע לך לבדוק בנסח הטאבו (באינטרנט) האם הגג אכן לא צמוד לדירתך. אחרי זה באתר המפקח על רשום המקרקעין – שהוא בית המשפט הדן בנושאים אלה, תמצאי הדרכה כיצד להגיש תביעה.
http://www.justice.gov.il/.../LeskotHpi ... mefakehach
הגשת התביעה, כולל הכנת מסמכים מסודרים לתיק, לא צריכה לקחת יותר משלוש שעות. דיון, אפילו שניים, לא ייקחו יותר משלוש שלוש נוספות.
באתר שלנו ב- http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm עייני בפרק 6 לחוק המקרקעין ובתקנון המצוי שבסוף, בתוספת לחוק.
בהנחה שקראת ואת יודעת מה הזכויות והחובות של בעל דירה דאגי לכתוב בתביעה ברור מה את רוצה מהשופט, יהי מציאותית.

זה הדבר הדומה ביותר לקורס עריכת דין מרוכז שאני יכול לעשות במסגרת זו עבורך.

נ.ב. אם תלמדי טוב את החוק והתקנון תוכלי להפוך את לשריף של הבניין, גם בלי בית המשפט.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
sos

אוקיי, התחלתי להבין מה צריך לעשות

שליחה על ידי sos »

קודם כל תודה על התשובה.
בוא ואסביר לך בפירוט יותר מה קורה בבנין. הבנין הוא משנת 1950 לערך. רכשתי את הדירה לפני 15 שנים ובהתחלה אכן שילמתי ועד בית והתחננתי בפני ועד הבית לטפל בגג (אשר כנראה ולא טופל עוד מיום בניית הבניין). רק לאחר מספר שנים, כשהבנתי ש"אין עם מי לדבר" ושהדיירים מסרבים להשתתף באסיפות, התחלתי בסנקציות. כל הכסף שמשולם לועד הבנין, משמש לשיפוץ הבנין הקדמי, לסיוד חדר המדרגות שם, לנטיעת צמחים בגינה הקדמית, להתקנת דלת אינטרקום, שביל מגרנוליט וכו'. ואצלנו בבניין האחורי - חדר המדרגות לא סוייד מיום שנכנסתי לדירה, אין דלת כניסה לבנין, אין גינון מינימלי - ממש כלום! למותר לציין מה מצב הטיח החיצוני.
הנושא של הגג נבדק על ידי עוד אז - הגג שייך לכלל הדיירים בבניין - 12 דירות.
לפי הבירורים שעשיתי - ועד הבית השתלט גם על מחסן משותף, נתבע על ידי דיירת בבניין שלי(שבינתיים נפטרה ויורשיה משכירים היום את הדירה) והוצא כנגדו פס"ד לפיו עליו לפנות את המחסן. ברור שהוא לא פינה אותו. אותה דיירת "הרימה ידיים" והאמת - גם אני. ועד הבית גר בבניין הקדמי. ברור שנוח לדיירים שם (בעלי דירות) שהוא מטפל בבניין שלהם ומעלה את ערך הנכס. אנחנו היחידים שהינם בעלי הדירה בבניין האחורי (השאר שוכרים בלבד) ולכן אנחנו היחידים שנעמוד משפטית מול הדיירים בבניין הקדמי.
אם אני אחליט לתבוע את הדיירים בבניין - האם חל חוק התיישנות על דברים שעשיתי ושילמתי עליהם באופן עצמאי? חלק מהטיפולים בגג נעשו על ידי לפני יותר מ-7 שנים, כשעוד לא ידעתי שכל הדיירים מחוייבים לשלם.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

SOS הרגזת אותי,
אישה!!! כתבתי לך, למדי את החוק ואחרי זה אפשר יהיה לדבר.
למה לך לשאול שאלות איזה אלמוני מעבר למסך? ל מ ד י א ת ה ח ו ק , ברור.
כתבתי קודם: כתבי לשופט מה את רוצה., בכסף קטן ואם מועד ביצוע. יש צו לפנות את המחסן, פורצים את הדלת וזורקים כל מה שיש בפנים!
אל תכעסי עלי, אבל אין לך אורך רוח לניהול מלחמות.
אפשר לתבוע את יתר בעלי הדירות על אי ביצוע תיקונים הפוגעים בערך דירתך.
אבל מה אני כותב שתויות, כל עוד לא תדעי את החוק הפסדת מראש את המלחמה.
מודיעין, מידע, זה הנשק החשוב ביותר. רק איתו מנצחים במלחמות, ולא עם שאלות תבוסתניות כמו האחרונה.

עשיתי עבורך עבודה מיוחדת: (עם אישתי תדע אקבל מכות) את חייבת ללמוד את התקנון המצוי וסעיפים : 1,52,55,57,58,59,61,62,64,65,67,70,71,72,73,76 (על סמך 76 היית תובע אותה על ביזיון בית משפט ) שבחוק.כאשר תדעי טוב את כל זה, אם יראה לך שאת צריך עדיין ייעוץ, כיתבי לי
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

sos

נפתלי, תודה!

שליחה על ידי sos »

באמת קיבלתי אומץ - למדתי את החוק ושיננתי את הסעיפים, נפגשתי עם עו"ד שהרחיב את ההסברים לגבי השאלות הספציפיות שעדיין היו לי, הוצאנו מכתב רשום לדיירים מטעמו (שלא נענה ע"י הועד) ולאחר מכן הגשתי כנגד הועד תביעה אצל המפקחת! נקווה לטוב - עכשיו זה אני מול כל הדיירים בבניין. תחזיקו לי אצבעות...
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

טוב שיש לך עו"ד, בקשר לתביעה העזרי בסבלנות. תביעות לוקחות זמן עד שמתבררות, גם לצד השיני יהיה מה להגיד - אבל אני מקווה שאת אופטימית, תמיד זה עוזר.
ברכות

שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”