דירה עורפית לעומת דירות בחזית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
ventha10

דירה עורפית לעומת דירות בחזית

שליחה על ידי ventha10 »

אשמח לדעתכם המלומדת.
אנו גרים בדירה עורפית צמודת קרקע בבנין ובו 10 דיירים 6 דיירים הפונים לעורף ו 4 הפונים לחזית.
בבנין ישנן 2 דירות צמודות קרקע.
אנחנו משלמים ועד בית באדיקות חודש בחודשו למרות שאין אנחנו נהנים משרותי ועד הבית כלל למעט ניקוי השביל המוביל לכניסה לביתינו (כניסה נפרדת מסביב לבנין)
לאחרונה צבעו את הלובי ואת חדר המדרגות אך לא צבעו את קירות הבניין בעורף,
אין לנו תאורה מספקת בשביל המוביל לביתינו, והאבנים המשתלבות כבר לא כ"כ משתלבות.
אך עם כל זה חיינו בשלום ולא באנו בטענות לאף אחד.
לפני כשנה שתלנו עצי נוי יפים וגדולים ע"מ ליפות את הנוף ולמנוע מבניינים ממול לחדור לנו לתוך הבית.
כיון שהחצר לא שלנו ע"פ טאבו חיברנו את מערכת ההשקיה לקו צינור המשותף.
ישנם 4 דיירים מתוך 10 אשר מסכימים ורוצים בקיומם של עצים אלו.
צריכת המים המשותפת כמובן עלתה, וועד הבית דורש מאיתנו להשקות את העצים מצינור המים הפרטי.
הצענו להם שהגנן שמשקה את הגינה בחזית ישקה את הגינה בעורף. אך כמו בכל בנין יש דיירת אחת משועממת ששולחת לנו מכתבים רשומים ודרישות תקיפות לא לגרום לוועד הבית להוצאות
אותה דיירת אגב מפקידה ומנהלת את כספי וועד הבית בחשבון הבנק הפרטי שלה.

ועד הבית מתכנן לנתק את הצינור המשותף לחלק האחורי.

מה ביכולתי לעשות ?
האם מותר להם?
מה החוק אומר במקרה זה?

אודה על תשובתכם המהירה
ארז
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לארז שלום:
ראשית עלי להתנצל על עיקוב תשובתי אבל המחשב היה בפירמוט וזה לקח כמה ימים.

לעניין, תשובתי לא תהייה דעתי המלומדת אלא יותר דעתי הצודקת.

ע"מ שתוכל להתנהל נכון מול הועד עליך להבין כיצד החוק רואה את הבית המשותף.
בבית יש דירות הרשומות על שם בעליהם בטאבו, ויש רכוש משותף – שהגדרתו ברורה: סעיף 52 ,הגדרות, שבחוק המקרקעין אומר: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות,
מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.

כתבת שהחצר, ואני מניח שגם מה שאתה מכנה:"הגינה האחורית" לא שלך ע"פ טאבו, אם אכן כך הם רכוש משותף ולא רק שמותר להשקות את העצים מהמים המשותפים אלא שאף הגנן שהועד שכר אמור לטפל גם בגינת העורף – אבל, והאבל גדול, אני מנחש שהפרדת את הגינה האחורית ואתה בעצם נוהג בה מנהג בעלים; או במילים בוטות קצת יותר השתלטת על חלק מהרכוש המשותף, למרות שהדבר לא חוקי. אם כך לא נראה סביר שתשקה את העצים מהמים המשותפים.
אם טעיתי אני מתנצל כבר, ואם תכתוב לי שוב אסביר לך כמה דברים נוספים.

לפי הקטע בחוק "...המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם...." שהוא הסרגל לרכוש משותף, אם לא טעיתי אתה שולט, בין בדין או בין בפעול, על הגינה האחורית ולכן אם תנסה לכפות על הועד לשאת בהוצאות אחזקתה של אותה גינה בית הדין עשוי "לגלגל אותך מכל המדרגות".
באשר ללובי וחדר המדרגות, הם מיעודים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם ולכן כל בעלי הדירות בבניין ישאו בהוצאות אחזקתם. כאשר יצבעו את קירות החוץ של הבניין יצטרכו לצבוע את כולן.

בכל הנוגע לעובדה שהדיירת מפקידה את כספי הועד בחשבונה הפרטי, אני מבין שהדבר לא הפריע לך עד שהיא החלה להתנגד שתשקה את העצים שלך עם המים המשותפים, לכן אציין רק ששאלתך זו היא ביטוי לישראלי המכוער ואני לא אשיב עליה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
ventha10

דירה עורפית

שליחה על ידי ventha10 »

תודהעל תשובתך.
ראשית לא גידרתי את החצר ואם שכנים רוצים להשתמש בחצר האחורית הם כמובן רשאים.
אמנם החצר האחורית מרוחקת ומטבע הדברים השכנים לא משתמשים בחצר זו
כך נוצר מצב שקיימת צרות עין על כך.
אך לא נעשה שום נסיון להשתלט או לעשות בה כשלי.
האם מכיוון כך אסור לי ליפות עם עצים שתילים או ספסל?

לגבי כספי הוועד הדבר נודע לי רק לאחרונה.

בברכה,
ארז
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לארז שלום:
אם אכן כך המצב הוא שהחצר האחורית היא חלק מהרכוש המשותף ולכן אתה יכול לפנות בכתב לועד הבית
ולהתרות על כך שעליו לדאוג לאחזקתו התקינה של החצר האחורי כמו שהוא דואג לקדמי; זאת אני אומר על סמך חוק המקרקעין :נשיאת הוצאות (תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב) 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.

המשפט האחרון בסעיף ברור למדי. שתילת צמחים או עצים בלבד לא יחשבו לפעולות השתלטות, אבל שוב הכל תלוי כיצד הדבר נראה באמת בשטח.

באשר לעניין הכסף, סעיף 16 בתקנון המצוי שבסעיף 64 לחוק (בתוספת) קובע בפרוש : הגזבר יפקיד את ההכנסות בחשבון בנק על שם הבית המשותף.
בלינק : http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm תוכל לקרוא את מלוא נוסח החוק
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”