דייר השתלט על הגג - מה עושים?

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
kcoiler

דייר השתלט על הגג - מה עושים?

שליחה על ידי kcoiler »

אני גר בבניין ברחוב. בעל הדירה בקומת הגג השתלט על כל הגג כולל שטח משותף. דבר שלא מאפשר לשם דודי שמש מיום הקמת הבניין.
מה ניתן לעשות בנידון?
האם כדאי לתבוע באופן אישי על החלק שלי כי רב דיירי הבלוק קשישים שכבר השלימו עם הבעיה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

ל- kcoile שלום וגמר חתימה טובה:

לכאורה יש מקום להגיש תביעה על השגת גבול ברכוש המשותף, אבל יש לברר הרבה נקודות טכניות, כגון האם הבית רשום כבית משותף, האם הוצמדו חלקי הגג לדירת קומת הגג, כמה זמן עבר מיום שהשתלט על הגג, מה גודל הגג, כמה דוודים ניתן להתקין ועוד.
ע"מ לתת לך תשובה מסודרת הייתי צריך את כל הפרטים האלה ועוד. זה הרבה מעבר למסגרת שלנו.

אני חושב ששווה לקחת עו"ד מאחר והעניין סבוך. אם אתה בכל זאת רוצה לנסות ולהתעמק בנושא פתח את חוק המקרקעין ב- ttp://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ועיין בסעיפים 52 והלאה, כולל התקנון המצוי המופיע בסוף החוק.

אם אתה רוצה לחזור אלי לתשובה יותר ממצא הוסף את הפרטים ודאג גם לתאר את הבניין: קומות, דירות וכולי.

בברכת גמר חתימה טובה

נפתלי אימבר
ניהול מבנים
050-5357526
שחר כהן פורטל בתים
מנהל מערכת הפורומים של "בתים"
יצירת קשר:

תיקון לקישור לחוק המקרקעין

שליחה על ידי שחר כהן פורטל בתים »

חוק המקרקעין, קישור ישיר (תקין):
http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm

אגב, ייתכנו תיקונים לחוק זה, כך שרצוי להתייעץ גם עם עו"ד בנושא או לפחות לבצע חיפוש אחר העדכונים השונים בנושא הספציפי בו הנכם מתעניינים (GOOGLE עשוי לעזור בנושא).
שחר כהן - CEO פורטל בתים
שחר פיתוח ושיווק אתרים
https://www.s-p-a.org.il/
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”