רכוש משותף - תאורת חניות

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
artkri

רכוש משותף - תאורת חניות

שליחה על ידי artkri »

שלום רב,

ברצוני לדעת, האם במקרה בו שני בניינים סמוכים אחד לשני עם כניסה משותפת לחניות (קיימת הפרדה ברורה בין חניות הבניינים) יכול הקבלן על דעתו בלבד ללא ציון דבר בחוזה או במפרט, להחליט כי כל תאורת החניות של שני הבנינים תעבור דרך מונה חשמל של אחד הבניינים (דרך מונה השייך לרכוש המשותף של אחד הבניינים ולא מונה חשמל נפרד לתאורת החניות)?
האם במידה והקבלן אינו מסכים לטפל בנושא ראשיים דיירי הבניין לנתק באופן עצמאי כל חיבור שאינו שייך לרכוש המשותף של אותו בניין?

תודה מראש.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

תאורת חניה

שליחה על ידי naftali imber »

לארטקרי שלום רב:
ברצוני להזהיר אותך שתשובתי טובה רק במידה שתאור העובדות שלך מדויק. באופן עקרוני הנכם זכאים להזמין חשמלאי מוסמך שינתק את התאורה של חניית הבית השכן, אם אכן יש לוחות חשמל נפרדים. אני סקרן לאן חיברו את חשמל חדר המדרגות של הבניין השכן? המצב שאתה מתאר תמוהה; או הקבלן שלכם תמוהה. קבלנים בד"כ אנשים הגונים, הם עושים ככל האפשר להרוויח כסף. למה לו להורות לחשמלאי שלו לחבר את החניה של השכנים לבנין שלכם ולהסתכן בתביעה מצדכם על החשמל ועל ההוצאה לשינוי המצב, ומצד הבית השכן על חניה ללא תאורה? מה אמר המלט על דנמרק? משהו לא מריח טוב.

בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ וניהול אחזקת מבנים
050-5357526
artkri

רכוש משותף - תאורת חניות

שליחה על ידי artkri »

קודם כל עלי להודות על תגובתך :!:

שנית קיבלתי תשובה מקבלן כי "חיבור חניה לשני ספקי חשמל אסורה על פי חוקי חברת החשמל וזאת מטעמי בטיחות של תחזוקת מערכת בחניות".

האם יתכן מצב זה כשמדובר בשני בניינים ( טופס 4 לכל אחד מהם) ?

ואם כן ,האם זה אומר שקבלן ראשי להחליט על חיבור חניות למונה של אחד הבניינים ולא להכין תשתית למונה נפרד ?

מה לעשות? אני מרגיש שמדבר עם הקיר, בנוסף לכך שרכוש משותף עדיין ( 4 חודשים לאחר איכלוס) אינו מוכן למסירה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

2 אארטקרי?

שליחה על ידי naftali imber »

ראשית כל עיין בשתי התשובות האחרות לאטקרי, גם אם זה ארטקרי אחר. ובהמשך:

אבי המנוח היה מוסיף לדברי הקבלן...יש לנו יריד בעלית הגג, ופרה עפה מעל לגג והטילה ביצה!!! ואבי היה יהודי חכם.

כבר כתבתי לך, ועד הבית הוא המחליט מה קורה בלוח החשמל והצעתי לך מה לעשות. יש לי הרגשה שבמקום לקנות לך שותפים בין הדיירים – של שני הבניינים, אתה מחפש לריב עם הקבלן. צר לי

נפתלי אימבר

יעוץ וניהול בתים משותפים
artkri

שליחה על ידי artkri »

תודה שוב על התגובה, לוקח לתשומת ליבי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”