נזילה ורטיבות בקירות

פורום בנושא בדק בית / ליקויי בניה. בניהול יואל בן עזרא, מהנדס בניין ועו"ד צבי שטיין, נוטריון ומגשר.
בניהול דר' נפתלי אימבר, בעליו של חברה לייעוץ ואחזקת מבנים מזה מספר עשורים, בעבר מנהל מחוז הצפון של האגודה לתרבות הדיור ובורר בנושאים אלה.

מנהלים: זכי זה בדק בעמ, צבי שטיין, עורכת דין סיון רוזן, g2002timor

נעול
guyguy

נזילה ורטיבות בקירות

שליחה על ידי guyguy »

רכשתי דירה מקבלן במגדל בן 20 קומות.
הבניין נמצא כרגע בקומה ה19, הדירה בקומה השמינית וכבר הותקן בה הריצוף,פנלים וסיוד
ככל הנראה, בעקבות הגשם של השבוע האחרון, הופיעו סימני רטיבות קלים בחיבורי הקירות והתיקרה-בקירות הגובלים עם החוץ.
ובנוסף סימני נזילה חיצוניים (המים ממש נזלו על הקיר) על הקירות הפנימיים של הדירה (עם קיר משותף לחדר המדרגות ולדירה שליד-שבה אין סימני נזילה). ובתחתית אותו קיר הופיע כתם רטיבות ענק בחיבור הקיר והריצפה עם סימני קילוף בולטים בסיד.
מועד האיכלוס הינו רק בעוד 10 חודשים, ולכן:
האם עלי להפנות את תשומת ליבו של הקבלן לכך כבר עכשיו או שמדובר במצב "נורמלי" בהתחשב בלוח הזמנים ובמצב הדירה?
אם כן איך אני יכול לוודא שהוא אכן מטפל בבעיה ביסודיות ולא מסתפק בסיוד הקיר בלבד?
האם אני יכול לדרוש מהקבלן שירים את הריצוף והפנלים באזור הנזילה וייבש ויחליף את החול?
תודה מראש
עו"ד רונן ליבוביץ
מנהל פורום

תשובה

שליחה על ידי עו"ד רונן ליבוביץ »

איני רואה כל חיסרון בכך שתפנה לקבלן (ורצוי אף במכתב) ותיידע אותו אודות הממצאים אשר צויינו במכתבך. אני אף הייתי מצלם את הרטיבויות במצלמה עם תאריכון לטובת תיעוד במידה ויהיה בו צורך בעתיד.
במידה ואכן מדובר בנזילה שמקורה אינו בפתחי הדירה (אני מניח שהפתחים גלויים ללא חלונות וכיו"ב) על פניו נראה לי שמדובר בבעיה . מאחר ואיני מהנדס ואני מניח כי גם לך אין את המומחיות הדרושה לכך אני ממליץ שתשמע את גרסת הקבלן ובמידת הצורך תנסה להיעזר כבר בשלב זה באדם אשר בקיא בנושא אשר ידע לאתר האם קיימת בעיה וכיצד יש לפתור אותה. לדעתי, במידה וקיימת בעיה מוטב לטפל בה היטב ובמקצועיות בשלב זה (שלב הבניה כאשר הפיגומים מצויים וקיימת גישה לקירות החיצוניים) ולא לאחר קבלת הדירה.
בכל מקרה תקופת הבדק לרטיבויות הינה 3 שנים והאחריות ל-3 שנים נוספות.
בכבוד רב
רונן ליבוביץ,עו"ד
נעול

חזור אל “פורום בדק בית / ליקויי בניה - ייעוץ משפטי ומעשי”