נשאלה כאן השאלה מספר פעמים והיא נשאלת שוב על מנת לחדד.
בית משותף רב קומות בן שנתיים. באספת הדיירים הראשונה הוחלט על בחירת וועד ועל תשלום דמי וועד שווים לכולם למרות השטחים השונים. לא ידעו על תקנון מצוי ותקנון אחר בזמנו. הבית רשום בתרבות הדיור אך עדיין לא נרשם בטאבו .
שנתיים שלמו דמי וועד שווים. עכשיו בא דרדק צעיר ורוצה לשנות סידרי בראשית ולשלם לפי שטחים. הדבר גורם למהומה ומבוכה ומקפיץ עלויות של דירות גבוהות לסכומים אדירים.
רוב הדיירים מוכנים לשלם אותו סכום.
מהו המעמד החוקי לדרישת המיעוט. באספת הדיירים כאמור רובנו מוכנים להסדר תשלום שווה לכל הבניין.
אם מדובר בתשלום לפי שטחי דירה - מה קורה עם דירות גן שיש להם גינה גדולה ?
אם מדובר בתשלום לפי שטחים - מה קורה עם דירות בעלות חנייה מקורה במרתף הבניין
אם מדובר בתשלום לפי שטחים - מה קורה עם דירות בעלות מחסנים במרתף הבניין
מהו השטח הקובע לצורך חישוב . שטח המחושב ע"י העירייה , שטח שנמסר ע"י חברת הבנייה, שטח הכתוב בחוזה הרכישה ?
אנא אל תפנו אותי למאמרים וחיפושים. ישבנו צוות מורכב ולא הצלחנו לענות על השאלות.
אנו רוצים שקט תעשייתי בבית ונשמח לקבל תשובות לעניין.
אגב בתרבות הדיור פ"ת אחת אומרת שחור והשנייה אומרת לבן כך שלא הצלחנו להסתמך עליהם לקבלת תשובה .
התשלום לוועד בית
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
תשלום לועד הבית
ליוסי שלום רב ופסח שמח:
היית אומר שאת התשובה הטובה ביותר קיבלת בתרבות הדיור פ"ת. אחת שחור ואחת לבן, אפור.
אתה יכול לנסות לחדד את השאלה עד אינסוף, אבל אינך יכול להוסיף מילים לחוק. מקסימום אתה יכול לנסות לפרש אותו, ובשביל זה אתה לא צריך אותי.
הדבר היחידי שיכול להיות בספק במקרה שלכם זה אם לביתכם אמור עוה"ד של הקבלן לרשום תקנון ומה תוכנו, וכן איזה חלק מהרכוש המשותף צמוד לכל דירה ומה גודלה.
תשובות לכך לא תמצאו בטאבו מאחר ודירותיכם טרם נרשמו – ואגב זה לא כ"כ טוב, הרשום בתרבות הדיור מחמם רק את תרבות הדיור, בעיקר אם חס וחלילה הקבלן יפשוט את הרגל.
באשר לחלוקת הוצאות אחזקת הבניין עליכם לחפש את התשובות בהסכמי הרכישה של הדירות, מה הצמידו למי ומה גודל כל דירה. החוק בנקודה זו ברור – באותה מידה שרוב החוקים בארץ ברורים.
אם לא תצליחו להסתדר יהיה עליכם לפנות למפקח על רשום המקרקעין – שסמכויותיו כשל שופט שלום.
החושים הטרוצקיסטים שלי אומרים לי שכרגיל העשירים, בעלי הדירות הגדולות, מנסים להכניס את ידם לכיס של העשירים פחות, בעלי הדירות הקטנות; שזו ההחלטה של אסיפת הדיירים.
את השקט התעשייתי אותו אתם רוצים משיגים ע"י צדק ופשרות ולא בבתי משפט.
באשר לבתי משפט , אספר לך מה שסיפר לי עו"ד ידיד שלי.
שכנו הגיש נגדו תביעה על 5.000 ₪ בגין נזק שכלבו של העו"ד גרם לגינת השכן.
התפשרתי עם השכן על 500 ₪, סיפר העו"ד.
אבל אין לך בכלל כלב! תמהתי.
כן – השיב ידידי, אבל לך תדע אצל איזה שופט אנחנו ניפול.
בברכת חג שמח
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526
היית אומר שאת התשובה הטובה ביותר קיבלת בתרבות הדיור פ"ת. אחת שחור ואחת לבן, אפור.
אתה יכול לנסות לחדד את השאלה עד אינסוף, אבל אינך יכול להוסיף מילים לחוק. מקסימום אתה יכול לנסות לפרש אותו, ובשביל זה אתה לא צריך אותי.
הדבר היחידי שיכול להיות בספק במקרה שלכם זה אם לביתכם אמור עוה"ד של הקבלן לרשום תקנון ומה תוכנו, וכן איזה חלק מהרכוש המשותף צמוד לכל דירה ומה גודלה.
תשובות לכך לא תמצאו בטאבו מאחר ודירותיכם טרם נרשמו – ואגב זה לא כ"כ טוב, הרשום בתרבות הדיור מחמם רק את תרבות הדיור, בעיקר אם חס וחלילה הקבלן יפשוט את הרגל.
באשר לחלוקת הוצאות אחזקת הבניין עליכם לחפש את התשובות בהסכמי הרכישה של הדירות, מה הצמידו למי ומה גודל כל דירה. החוק בנקודה זו ברור – באותה מידה שרוב החוקים בארץ ברורים.
אם לא תצליחו להסתדר יהיה עליכם לפנות למפקח על רשום המקרקעין – שסמכויותיו כשל שופט שלום.
החושים הטרוצקיסטים שלי אומרים לי שכרגיל העשירים, בעלי הדירות הגדולות, מנסים להכניס את ידם לכיס של העשירים פחות, בעלי הדירות הקטנות; שזו ההחלטה של אסיפת הדיירים.
את השקט התעשייתי אותו אתם רוצים משיגים ע"י צדק ופשרות ולא בבתי משפט.
באשר לבתי משפט , אספר לך מה שסיפר לי עו"ד ידיד שלי.
שכנו הגיש נגדו תביעה על 5.000 ₪ בגין נזק שכלבו של העו"ד גרם לגינת השכן.
התפשרתי עם השכן על 500 ₪, סיפר העו"ד.
אבל אין לך בכלל כלב! תמהתי.
כן – השיב ידידי, אבל לך תדע אצל איזה שופט אנחנו ניפול.
בברכת חג שמח
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526