החלטה של דירטוריון ללא הצבעה מסודרת - מה לעשות?

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
einat33

החלטה של דירטוריון ללא הצבעה מסודרת - מה לעשות?

שליחה על ידי einat33 »

שלום,
אני בעלת דירה בבית משותף שבו מאות דיירים. קיים דירקטוריון והנהלה.
באספה האחרונה דובר על נושא שקשור לשינוי התקנון. במכתב זימון שנשלח לכולם היה כתוב כי יהיה דיווח על הנושא והחלטה תתקבל באספה הבאה.
בפועל באספה לא הייתה הצבע וספירת קולות, וגם לא נקבע אספה הבאה, אך במכתב - פרוטוקול שנשלח למחרת עיי הנהלה, כתוב כי "רוב המשתתפים באסיפה התנגדו " לשינוי בתקנון.
וגם "האסיפה חיזקה את ידי הדירקטוריון בעמידה על קיום תקנות"
נכחו כ 100 איש באספה כולל יועץ המשפטי
מה ניתן לעשות כדי לגרום להצבעה הדמוקרטית?
האם ניתן להגיש תביעה על אי קיום החוק:

13. הצבעות
(א) ההצבעה באסיפה הכללית תהיה בהרמת ידיים, אך לפי דרישת רבע לפחות מבעלי הדירות הנוכחים תתקיים הצבעה בקלפי.

תודה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: החלטה של דירטוריון ללא הצבעה מסודרת - מה לעשות?

שליחה על ידי naftali imber »

עינת שלום:
את משתמשת במונחים לקוחים מעולם העסקים, פרק ו' של חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm) קובע שלבית משותף תהייה נציגות, ולא דירקאוריון והנהלה, וגם מפרט כיצד הכל אמור להתנהל - עייני בסימן ג', החל מסעיף 61 ובתוספת לחוק, בסוף.
יתכן שלבית שלכם רשמו תקנון, התקנון רשום בטאבו ואפשר לברר שם מה כתוב. כמעט לכל בי משותף רשום תקנון אבל לרוב מדובר רק בהצמדת חניות או בעלות בגג. לא נראה לי שמישהו ניסח ורשם תקנון מפורט יותר מהחוק עצמו.
באשר לשינוי ההחלטה עייני טוב בתוספת בסעיף 6 תמצאי את הפתח שאת מחפשת. באשר ליועץ המשפטית כבודו במקומו מונח אבל מותר לי להניח שעצותיו מוטות למי שמשלם לו את שכר הטירה, הרי כולנו בסה"כ בני אדם.
התביעה, כפי שאת מציגה את הכל, תשמע כקנטרנית ורוב הסיכויים שהשופט יגלגל אותך מכל המדרגות.
אם תרצי לפרט לי יותר את המקרה אוכל אולי לעזור לך יותר
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”