חברת ניהול בבניין משותף

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
סיגלית

חברת ניהול בבניין משותף

שליחה על ידי סיגלית »

לפני כשנה (יולי 2013)עברנו לדירה בבניין חדש בן 13 קומות.
לבניין לא היה התר עדיין ולא נתקבל עדיין טופס 4, אבל בגלל אי עמידה של הקבלן בלוח הזמנים נאלצו דיירים לעבור לבניין מחוסר ברירה.
החתימו אותנו על טופס בו אנחנו מצהירים שאנחנו רק מאחסנים דברים בדירה ולא גרים בה, אך אמרו לנו שזו רק פרוצדורה ושלא נתייחס לזה ואנחנו רשאים לגור בדירה. בינתיים הבניין היה עדיין במצב של שטח בנייה.
בחודש נובמבר נתקבל טופס 4 ל 8 הקומות הראשונות בלבד. יתר הקומות נבנו ללא התר והקבלן נמצא בהליך משפטי עם הרשויות. הקבלן ביקש שנשלם לו דמי ניהול על חשמל מים מעליות ניקיון וגינון. ביקש סכום של 500 שח בחודש.(בניין ללא בריכה ללא שומר, ללא חדר כושר ,סטנדרטי לחלוטין.) החלטנו שהמחיר גבוה מידי ופנינו לחברות אחרות שלא היו מוכנות לקבל את הניהול בבניין במצבו הנוכחי, פסולת בנייה בכל המקומות , קירות לא מצופים ועוד בעיות. בינתיים הבניין התנהל ע"י הקבלן מבלי ששילמנו לו. עבודות ניקיון מינימליות, שתיים מתוך שלוש מעליות עובדות(מצופות מבפנים קירות גבס כדי לא לגרום להם לחבלות עד שיסיימו את הדירות בקומות ללא ההתר), מים וחשמל בשטחים הציבוריים כשחלק מהם משמש להכנת הדירות שטרם נמכרו.
בימים אלה קיבל כל דייר מהקבלן מכתב בו הוא נוקב בסכום אותו על הדייר לשלם כשהסכום הוא 4 ₪ למ"ר +מע"מ לרבות שטח המרפסת המקורה. התשלום הוא מיום קבלת המפתח ולא מיום קבלת טופס 4.
הדיירים התרעמו על המכתב והחלטנו להזמין עו"ד כדי להסביר לנו מה אפשר לעשות. עוה"ד רוצה מכל דייר 1500 ₪ ובתנאי שכל הדיירים ישתתפו. כלומר יש 41 דירות מאוכלסות ועוד 11 לא מאוכלסות (מדובר רק ב8 הקומות הראשונות). ז"א כ 60,000 ₪ שכוללים התנהלות מול הקבלן וייצוג בבית משפט, וזה כולל מהנדס בודק שייתן דוח ליקויים דחופים.
ושאלתי, מה דעתכם על כל התסבוכת הזאת, והאם התשלום לעו"ד לא מוגזם, האם התשלום והתוקף שדורש הקבלן מקובל ובכלל מה הסטטוס שלנו בבניין כל כך מסובך?
סליחה על אורך השאלה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חברת ניהול בבניין משותף

שליחה על ידי naftali imber »

סיגלית שלום:
יש לי את התחושה ששמעתי את הסיפור שלכם, ובכל מקרה שמעתי הרבה סיפורים דומים.
הדבר הראשון – שאני כותב כל פעם מחדש, רכב בחמישים אלף ₪ הייתם בודקים 10 פעם אצל מומחים, אבל דירה במילין ₪ או יותר קונים מבלי לקחת עו"ד מייעץ...אני לא עו"ד ולא דואג לפרנסתם אבל יש דברים לא סבירים.
לעינייננו אני לא רוצה להגיד עם הסכום שמבקש עורך הדין גבוה או נמוך, בעיקר מאחר ואיני מכיר את יכולותיו ואיני יודע גם מה כלול בסכום.
באשר למהנדסים יועצים, אחרי כמה עשורים של ניסיון אני נוהג להציע את חברת בם (ביקורת מבנים) ואת המהנדס דר' יואל בן עזרא מזיכרון יעקב, שהוא גם משפטן.
אולי כדאי לברר איתם את העלויות שלהם. באשר לעצם בחירת עו"ד, תמיד רצוי לשמוע מאנשים אחרים כיצד טיפל בהם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”