מיסי וועד

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
harzal

מיסי וועד

שליחה על ידי harzal »

ערב טוב
בבניין המשותף שלנו החלה לפעול חברת ניהול.
עד החודש היה וועד שדאג לניהול הבית ולגביית מיסי וועד הבית..
הגבייה נעשתה עבור 3 חודשים מראש.(מזומן/צקים/העברה בנקאית)
התקשר היום אדם שהציג עצמו כנציג חברת הניהול וביקש לקבל 12 צקים מראש עבור מיסי וועד.
שאלתי- האם אני מחוייב לשלם עבור כל השנה .? מדוע שלא ימשיך בגבייה פעם בשלוש חודשים כמו שהיה עד עכשיו.
מה אומר החוק בנושא.
לתשובתך אודה.
בברכה.
harzal

Re: מיסי וועד

שליחה על ידי harzal »

בהמשך לשאלות בנושא חברת הניהול :
אני נתקל בפעם הראשונה בניהול וגביית כספים לוועד הבית ע"י חברת ניהול רציתי להחכים בנושא :

האם חברת הניהול יכולה לחייב דייר לשלם מיסי וועד בצקים בלבד ?
ובמידה והדייר מעוניין לשלם בכרטיס אשראי ?( לא מחזיק בצקים )
בבניין מתגורר דייר שלוועד שילם כל חודש במזומן כי מסיבותיו הוא מנוע מהחזקת חשבון בנק /כרטיס אשראי. ?
גביית הכסף ואחזקתו שייך לחברת הניהול ?
מה קורה שחברת ניהול ביטלה התקשרות או חלילה פשטה רגל ?
קראתי חומר ופרסומות על חברות ניהול אך לא נתקלתי בתשובות לשאלות שהעלתי.
לתשובתך אודה
בברכת שנה טובה
נח
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: מיסי וועד

שליחה על ידי naftali imber »

נח,שנה טובה,
אם אתה רוצה להחכים בנושאים אלה למד את פרק ו' של חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm ( ובעיקר את התקנון המצוי שבתוספת
(http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html )
כמה הבהרות: מיסי וועד הם בלשון החוק "הוצאות אחזקת הרכוש המשותף" הוועד מכונה בחוק "נציגות הבית" והחוק מתייחס לחברת ניהול בסעיף 71 , ומכנה אותו "מתחזק".
לא נראה לי שהמתחזק רשאי לדרוש את כל התשלומים מראש, גם עבור שלושה חודשים אני הייתי רושם בפינה השמאלית העליונה "למוטב בלבד" ומדגיש את זה אם 2 קוים, ובמקום שמודפס בשיק "שלמו לפקודת" מוחק באופן ברור את המילה "לפקודת"; ממלא את פירטי חברת ההחזקה בדיוק רב – לא סומך על "...אנחנו כבר נשים חותמת...." בכספים אין סחבקיות.
בחזרה לסעיפי החוק (סעיף 71 בחוק ו16 בתקנון) בודק שהחוזה שהוועד עשה עם החברה אינו חוזה מקפח וההחלטה התקבלה לפי הרשום בסעיף71. היה ולא כתוב מכתב מנומס, ורשום עם אישור מסירה, שהיות וההחלטה התקבלה בניגוד לחוק הם יכולים לדבר "ללמפה".
יש אפשרות לחריגה מסוימת מסעיף 71.
הוועד הינו המיופה כוח החוקי להתקשר עם קבלנים למיניהם – אבל במקרה כזה הוא ממשיך להתקיים והתשלומים יהיו ע"ש הוועד והוא אחראי על הכספים.
באשר לרשום בחוק: ".....שני שליש מהרכוש המשותף צמוד...." תוכל להיכנס לערך נסח טאבו בגוגל ולראות את נסחי הטאבו של כל הדירות בבניין.
בנושא כרטיס אשראי, אין התייחסות בחוק אבל לא סביר לדרוש את זה מחברת אחזקה, שלרוב כל רכושה זה מגב ו שני דליים - וג'יפ מפואר לבעל החברה, ממושכן לבנק.
נהוגשחברת אחזקה עוספת את כל התשלומים שנה מראש, זה חוסך העלות של גביה חודשית. יש חברות רציניות באמת, ולרובן הן יקרות - אין ארוחות חינם, גם תשלום בכרטיס אשראי עולה לחברה כסף.
אלטרנטיבה סבירה זה שהחברה תתן את מס' החשבון שלה ואתה תפקיד בבנק, או בהעברה בנקאית, את הכסף כל חודש.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”