רטיבות בתקרה

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
מיטל666

רטיבות בתקרה

שליחה על ידי מיטל666 »

שלום רב, אני גרה בקומה 6 ומעליי עש פנטאוז, בחדר אחד בבית יש ראיבות וטיפות מים בקיר. תיקרת החדר היא מרפסת של קומה 7. מזה כשנתיים בחורף יש רטיבות שחוזרת על עצמה כל חורף, בפניה לדיירים למעלה הם טוענים שטיפלו, שמו רובה וטיפלו בזה, אך כל חורף זה חוזר ושוב גם החורף הזה... מה צריך לעשות? בעל הבית שלמעלה טוען שיביא בעל מקצוע אך לא יודע מתי זה יקרה וזה גם עלול לקחת כסף. האם עליי לשלם? האם אני צריכה לחכות לסוף החורף? כאשר פנינו השנה בגשם הראשון ואמר שמקווה שיהייה בסדר. כרגע טוען שגם פתרון יקח זמן, השאלה כמה זמן לתת לו?התיקרה היא בחדר של ילדים(כרגע מעל מיטת תינוק שהוזזה בשל הרטיבות)צריכה כל עזרה גם בתוך הבית מבחינה מקצועית ומה עלינו לעשות שלא יחזור
תודה רבה ומחכה לתשובה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: רטיבות בתקרה

שליחה על ידי naftali imber »

למיטל שלום:
יש לי חדשות לא טובות עבור שכנך, גם טכנית וגם חוקית.
מהקל אל הכבד, חוקית:
חוק המקרקעין בתוספת שלו (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html).(בסעיף 64, התקנון המצוי) קובע: סעיף 3. הזכות לתבוע תיקונים [תיקון: תשל"ז] (ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה האחרת, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון.
בצד הטכני: אם זה נכון שעשו רובה וטיפלו וזה לא עזר יש רק דרך אחת, להתחיל הכול מחדש, יש להרים את הרצוף הקיים, לסלק את החול שמתחת לרצוף, לקלף את האיטום ולבצע איטום חדש. את האיטום – לפני שממשיכים, יש לבדוק ע"י סתימת המרזב המנקז את המרפסת והצפתה במים בעומק כ-15 ס"מ למשך ארבעה ימים. אם לא התגלו נזילות אפשר לפתוח את המרזב ולחדש את הרצוף.
זה עבודה לפי הספר, ואני עשיתי את זה יותר מפעם, למרות שזה נשמע גדול. עבודה כזו לא צריכה לקחת יותר משבוע, וניתנת לביצוע בהפוגות בין הגשמים.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”