שלום רב,
יש ברשותי דירת חצי מרתף באזור ת"א. 3 מתוך 4 קירות הדירה
מוקפים בגינה של הבנין.
בשבוע שעבר בשל הגשם הכבד שירד החלו לחדור מים בין הריצוף
של הדירה לפנלים.
להלן מס' שאלות:
1. איך ניתן לטפל בחדירת המים?
2. על מי חלה ההוצאה הכספית של התיקון/ איטום. אם אני מבין נכון הרי שהקירות החיצוניים הינם חלק ממה שמוגדר "בנין המשותף".
בשל העובדה שבמסגרת התשלומים שלי לועד הבית אני מחוייב לשלם על הוצאות של איטום גג, חשמל של מעלית (שהרי ברור שאני לא משתמש בה היות והדירה מתחת לקרקע) שהרי המעלית מוגדרת כחלק מהבנין המשותף- האם לא ראוי שועד הבית ישא בעלויות של תיקון הקיר החיצוני?
אודה על תשובתך בהקדם
תודה
איטום מרתף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: איטום מרתף
לשטרן שלום:
סעיף 52 בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html )
מגדיר: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל
בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת .
מזה אני למדים שהקירות החיצוניות ויסודות הבניין הם רכוש משותף ועל וועד הבית לטפל באחזקתו וכל בעלי דירות יישאו בהוצאות (סעיף 58 בחוק).
אם הועד מתחמק פנה אליהם במכתב רשום עם אישור מסירה ואחרי כן הגש תביעה אצל המפקח על רשום המקרקעין. באתר שלו יש הסבר כיצד מגישים תביעה.
באשר לדרך הטיפול קשה לי להמליץ על פטרון מבלי לראות את המבנה ובעיקר את סביבתו.
הפטרון הראשון "שבספר" הוא לדאוג שפני שטח הגינה שמסביב לבניין יהיו בשיפוע המרחיק את המים מהקירות, כך שהמים לא עומדים בגינה או בשבילים ליד המבנה; ברוב המקרים הדבר די בכך.
אם הבית עומד על מדרון יש ליצור תעלות בחלק הגבוה של השטח, שיעקפו את המבנה וינקז את המים במורד השטח.
עם זה לא עוזר תצטרכו מהנדס בניין , רצוי מנוסה באחזקה על מנת לפתור את הבעיה.
סעיף 52 בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html )
מגדיר: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל
בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת .
מזה אני למדים שהקירות החיצוניות ויסודות הבניין הם רכוש משותף ועל וועד הבית לטפל באחזקתו וכל בעלי דירות יישאו בהוצאות (סעיף 58 בחוק).
אם הועד מתחמק פנה אליהם במכתב רשום עם אישור מסירה ואחרי כן הגש תביעה אצל המפקח על רשום המקרקעין. באתר שלו יש הסבר כיצד מגישים תביעה.
באשר לדרך הטיפול קשה לי להמליץ על פטרון מבלי לראות את המבנה ובעיקר את סביבתו.
הפטרון הראשון "שבספר" הוא לדאוג שפני שטח הגינה שמסביב לבניין יהיו בשיפוע המרחיק את המים מהקירות, כך שהמים לא עומדים בגינה או בשבילים ליד המבנה; ברוב המקרים הדבר די בכך.
אם הבית עומד על מדרון יש ליצור תעלות בחלק הגבוה של השטח, שיעקפו את המבנה וינקז את המים במורד השטח.
עם זה לא עוזר תצטרכו מהנדס בניין , רצוי מנוסה באחזקה על מנת לפתור את הבעיה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי