אנו מתגוררים בבנין משותף בגיל 25 שנים ובן 5 קומות. הקומה ה-5 הינה דירת גג על כל הגג ויש לה 2 מרפסות פתוחות.
לאחר הזנחה רבת שנים של המרפסות החלו להיווצר רטיבויות אצל דיירי הקומה ה - 4.
הדייר בעל דירת הגג טוען שהרטיבות מגיעה מהסדק שנוצר עם השנים לרוחב המרפסות בקיר החיצוני בין המרפסת לתקרת קומה 4.
שאלתי הינה האם כל הדיירים בבניין צריכים לשאת בעלות התיקון או בעל דירת הגג שהזניח את תחזוקת המרפסות?
אחריות לתיקון קיר חיצוני
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: אחריות לתיקון קיר חיצוני
לאלי שלום ומועדים לשימחה
באופן עקרוני כל חלקי חזית הבית הם רכוש משותף וכל בעלי הדירו אמורים לשאת בתיקונו;
סעיף 52 לחוק המקרקעין קובע: "58. א בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות."
השאלה היא כיצד נוצרו הסדקים, האם מים חדרו דרך המרצפות החול והאיטום שמתחתיהן וגרמו להפרדות הטיח של מרפסות הקומה הרביעית ולסדקים הנראים בחזית או שהמרפסות עשויות כמו בורקס והשכבות נפרדו להן כך סתם. אם הייתי צריך להמר הייתי שם את כספי על האפשרות הראשונה.
צר לי שאיני יכול לתת תשובה יותר ממצא, אבל אתם צריכים מהנדס בניין- עם ניסיון, שיגיע למקום ויקבע מה צריך לעשות, דרך האינטרנט לא אוכל לעזור לך הרבה.
באופן עקרוני כל חלקי חזית הבית הם רכוש משותף וכל בעלי הדירו אמורים לשאת בתיקונו;
סעיף 52 לחוק המקרקעין קובע: "58. א בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות."
השאלה היא כיצד נוצרו הסדקים, האם מים חדרו דרך המרצפות החול והאיטום שמתחתיהן וגרמו להפרדות הטיח של מרפסות הקומה הרביעית ולסדקים הנראים בחזית או שהמרפסות עשויות כמו בורקס והשכבות נפרדו להן כך סתם. אם הייתי צריך להמר הייתי שם את כספי על האפשרות הראשונה.
צר לי שאיני יכול לתת תשובה יותר ממצא, אבל אתם צריכים מהנדס בניין- עם ניסיון, שיגיע למקום ויקבע מה צריך לעשות, דרך האינטרנט לא אוכל לעזור לך הרבה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי