תקציב ועד הבית

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
libesy

תקציב ועד הבית

שליחה על ידי libesy »

שלום לכולם. אני מנסה להכין תקציב ועד בית לבניין לשנה הקרובה.
מדובר בבניין חדש, 8 קומות, 2 מעליות.
סעיפי ההוצאות הצפויות: ניקיון, גינון, חשמל, מעלית (אחזקה, קו טלפון, בדיקת מהנדס, ביטוח), ביטוחים (צד ג, חבות מעבידים, בניין כללי), חיטוי מאגרי מים, בדיקת תקינות חדר משאבות, שונות (הדברה, נורות, אגודה לתרבות הדיור).

אני אשמח לשמוע מבעלי ניסיון:
(1) האם שכחתי משהו ברשימה.
(2) עלויות של בדיקת תקינות חדר משאבות, ביטוח מעלית, חיטוי מאגרי מים.
תודה רבה!
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תקציב ועד הבית

שליחה על ידי naftali imber »

לליבסי שלום (איזה שמות אתם ממציאים !)
מהקל אל הכבד, צר לי אבל אני לא נוהג לנקוב מחירים, ואספר לך למה.

פעם נגשתי לקיוסק בשד' רוטשילד וביקשתי לקנות בייגלה.
עשרים שקל, השיב המוכר, אמרתי לו שבקיוסק ממול מוכרים את הבייגלה בעשר.
אז למה אתה לא קונה אצלו..? שאל המוכר
אין לו, נגמרו לו
כשאין לי גם אני מוכר בעשר... !

אני נוקב רק במחירי עבודה שאני עושה.

אני מציע ליצור קשר עם כמה בעלי מקצוע בתחומים השונים ולבקש הצעות מחיר בכתב ובתוקף למשך...נגיד 10 חודשים.
באשר לסעיף הראשון: את המשאבות צריך לא רק לבדוק אלא גם לתחזק, את הביטוח רצוי לברר עם אותו סוכן שמבטח את הבית, את אחזקת המעלית עושים בהתקשרות שנתית, ורצוי לציין מה הם אמורים לעשות, האם רק מה שהחוב מחייב או עוד משהו. יש חברות אחזקה הגובות רק עבור החלקים ועבודות הבדיקה והאחזקה הן "חינם"; לדעתי זה מלכודת דבש. אם מישהו עובד עבורכם, כל עבודה, שלמו בהגינות.
אם יש בבניין גנראטור, צריך לתחזק אותו, פירוש הדבר להתניעה אותו לפרקי זמן קצובים, לשמן וגם לדאוג לאספקת הדלק שלו.
באופן כללי בכל תקציב שנתי נהוג להוסיף סעיף בלצ"מ (בתלי צפוי מראש) בגובה 10 או 15 % מהתקציב. מישהו לימד אותי כלל אצבע לא רע: שיהיה בבנק מספיק כסף ע"מ להחליף מהיום למחר את מנוע המעלית אם נשרף. זה סכום נכבד וזה יכול להספיק לכל מיני נזקים או תאונות קטנות (למשל צינור מתפוצץ או פירחח שובר את זכוכית דלת הכניסה)
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”