תיקון מעלית

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
Giladshay1

תיקון מעלית

שליחה על ידי Giladshay1 »

לאחר חתימת כל הדיירים בביתינו המשותף(ארבעה דיירים) נבנתה קומה נוספת , הקומה נבנתה על פי החוקים והאישורים הרלוונטיים.
לאחר קיום פגישת וועד הבית ( אני היו״ר) להוסיף לחצן בקומה שנבנתה ( לא לחצן בתוך המעלית אלא מחוצה לה , לחצן הזמנת מעלית הכוונה) .השאלה האם וועד הבית אחראי לתיקון זה או בעלת הדירה?

תודה רבה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תיקון מעלית

שליחה על ידי naftali imber »

גלעד:
לא כ"כ מבין את השאלה. 60 שנה ראיתי מעליות בשלוש יבשות, לא נתקלתי במעלית (נוסעים) ללא לחצן קריאה חיצוני בכל קומה שהוא אמור לעצור בה.
תסביר לי קצת יותר מה הולך שם
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Giladshay1

שליחה על ידי Giladshay1 »

מחוץ למעלית במקום כפתור יש מנעול שצריך להכניס לתוכו מפתח ןאז הוא קורא למעלית .
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

גלעד, אנחנו לא בטוויטר, כתוב בהרחבה, מה הסיבה שעשו לחצן עם נעילה במקום לחצן רגיל? האם מישהו מתנגב להחלפתו?, זה לא טיסה לחלל, לטכנאי מוסמך יקח יותר זמן להגיע למקום מאשר להחליף את הלחצן. לא ברור לי למה זה צריך ליהיות עניין של סמכויות.
למעשה וועד הבית - שיכול ליהיול וועד של איש אחד, זה חוקי, יכול לסבך את הבית בסכומים בלתי מבוטלים. לפי החוק וועד הבית מוסמך לחתום על חוזים בשם הבניין כולו!
וועד הבית הוא "אישיות משפטית" כמו חברה בע"מ או עמותה.
לפי החוק הוועד אמור לאשר תוכנית עבודה שנתית ותקציב באסיפת הדיירים השנתית, בידיוק כפי שראש ממשלה צריך לאשר תוכניות.
אל תכעס עלי אבל אני לא יורד לסוף דעתך, איזה סמכויות אתה צריך? אתה אמור להכין תקציב ולגבות את הכספים. סמכויותך הם הרבה מעבר להחלטה עם ינקו את המדרגות עם סאנו או עם אמה. אתה בעצם ראש הממשלה של הבניין - לא דיקטאטור, אבל כל עוד שתעשה דברים סבירים החוק ובתי המשפט יהיהו לצידך.

שוב, תסביר לי היכן לוחצת לך הנעל וננסה לעזור לך
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

אורן שפיר

Re: תיקון מעלית, מי שנהנה משלם.

שליחה על ידי אורן שפיר »

בעניין מי צריך לשלם אני יכול לתת לך כדוגמא את המקרה בבניין שלי.
בבנין 12 דיירים, 4 דתיים ו6 חילוניים, הוחלט על התקנת מעלית שבת ע"י ברלינר מעליות
לפי עצתם שלתפיסתי היית נכונה
את מימון ההתקנה ותשלום על פעולת המעלית בשבת שילמו רק הדיירים הדתיים.
עדיין לא קל לדיירים החילוניים עם האיטיות של מעלית השבת, אבל לפחות הם לא שילמו עליה.

אורן
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

לאורן שלום:
סעיף 59 ו' של חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/28 ... tm#Seif156)מסדיר את נושא מעלית השבת.
באשר לנסיעה האיטית של מעלית השבת אני רק יכול לספר לך על דוגמת חיפה, העיר היחידה בה הייתה תחבורה ציבורית בשבת עוד משנות החמישים, ולא, לא בגלל שזו הייתה חיפה האדומה, אלא בגלל חוכמתו של ראש העירייה באותם שנים, אבא חושי המנוח.
לא כולם יודעים או זוכרים, שהדתיים בחיפה הסכימו שבעיר תהייה תחבורה ציבורית תמורת הסכמת העירייה שבשכונה מסוימת - קריית שמואל, הרחובות יחסמו בשבת ושהתחבורה לא תעבור בחזית בית הכנסת הגדול בעיר.
אלה היו ימים של תן וכך. אלה היו ימים של סובלנות כלפי הזולת, דתיים וחילוניים כאחד.
הדיירים הדתיים בבניין יכלו להתנגד למעלית ולא הייתה מעלית בכלל - בחינת אחתוך לעצמי את העף העיקר להרגיז אותך. לצערנו הימים השתנו, ולדעתי לא לטובה

נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”