אני מתגוררת בבנין משותף בעל 4 קומות, 16 דירות בסך הכל. אנחנו משלמים דמי ועד הבית שמכסה את ההוצאות השוטפות והתיקונים השונים. אני משלמת ועד בית בסדירות ועקביות במשך 10 שנים מאז שנכנסתי לדירה. לפני כחודש היתה סתימה בצינור ביוב מטבחים משותף. כתוצאה מהסתימה המים המלוכלכים התחילו להציף את הדירה שלי. פניתי מיידית לשני הדיירים המנהלים את ועד הבית ולא הצלחתי להשיג אף אחד מהם בביתו. אז התקשרתי לאינסטלטור שבדרך כלל משרת את הבניין הוא יכל להגיע רק בבוקר והשעה היתה 12 בלילה. בינתיים המיים התחילו להגיע בקצב יותר גבוהה וראיתי שאם לא אזמין שירותי חירום יגרם נזק רב לרכוש שלי בדירה (המיים כבר הגיעו עד הסלון). הזמנתי שירותי חירום - 2 אינסטלטורים עבדו קשה במשך שעתיים, תיקנו את הבעיה ואני שילמתי מכספי 1250 ש"ח על התיקון. האינסטלטורים משירותי חירום השאירו לי קבלה ומכתב לועד הבית שמדובר בצינור של הבניין וכל הדיירים אמורים להתחלק עבור תיקונו.
ועד הבית החליט שגבו ממני סכום יותר מידי גבוה כי זה קרה בלילה ואם היתי עושה חקר שוק יותר רציני אז אולי היתי משיגה מחיר טוב יותר. לכן הוא מוכן להשתתף רק ב - 60% המחיר וטוען שהשאר צריך לבוא ממני (450 ש"ח). כמובן שלא יכולתי לעשות סקר שוק מקיף בזמן שביתי מוצף במים מלוכלכים והמצב מחמיר מרגע לרגע. אך, להערכתי המחיר עבור התיקון גם לא גבוה בהתחשב בכמות העבודה ובשעה וההתראה שבה בוצעה (קצת אחרי חצות). אין ספק או ויכוח על כך שהצינור שתוקן הוא רכוש משותף של הבניין והתשלום עבור תיקונו אמור להיות מכוסה (במקרה זה חלקית) מדמי הועד.
מה עלי לעשות במקרה כזה?
תודה מראש
תיקון רכוש משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: תיקון רכוש משותף
לימור שלום:
אני מניח שאת צודקת בקשר להיות הצינור רכוש משותף, צריך לראות את הבניין בכדי לדעת ברור.
ההגדרה של רכוש משותף מופיע בסעיף 52 לחוק המקרקעין http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafL ... utafim.htm הפסיקה הנוהגת היא אם הצינור משרת לפחות מחצית +1 מדירות הבניין; אחרת ההוצאה חלה על בעלי הדירות המחוברות לאותו צינור.
הוויכוח על המחיר הוא קטנוני – יכול להיות שזה הרבה אבל את זכאית גם לפיצוי בגין נזקים שההצפה גרמה – כגון ניקוי שטיח וכולי.
כתבי מכתב רשום – עם אישור מסירה, לוועד ותודיעי שאם לא יחזירו לך את הכסף תתבעי אותם. את התביעה את יכולה להגיש ( סעיפים 77 והמשך) בפני המפקח על רשום המקרקעין (באינטרנט תמצאי הדרכה כיצד עושים זאת)
טכנית, אני תמיד ממליץ על דיירי קומות נמוכות להתקין שסתום אל-חוזר בביוב, זה עבודה לאינסטלאטור
אני מניח שאת צודקת בקשר להיות הצינור רכוש משותף, צריך לראות את הבניין בכדי לדעת ברור.
ההגדרה של רכוש משותף מופיע בסעיף 52 לחוק המקרקעין http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafL ... utafim.htm הפסיקה הנוהגת היא אם הצינור משרת לפחות מחצית +1 מדירות הבניין; אחרת ההוצאה חלה על בעלי הדירות המחוברות לאותו צינור.
הוויכוח על המחיר הוא קטנוני – יכול להיות שזה הרבה אבל את זכאית גם לפיצוי בגין נזקים שההצפה גרמה – כגון ניקוי שטיח וכולי.
כתבי מכתב רשום – עם אישור מסירה, לוועד ותודיעי שאם לא יחזירו לך את הכסף תתבעי אותם. את התביעה את יכולה להגיש ( סעיפים 77 והמשך) בפני המפקח על רשום המקרקעין (באינטרנט תמצאי הדרכה כיצד עושים זאת)
טכנית, אני תמיד ממליץ על דיירי קומות נמוכות להתקין שסתום אל-חוזר בביוב, זה עבודה לאינסטלאטור
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה
האם אוכל לכתוב מכתב רשום בו ובו להסביר שעל הועד הבית להזיר לי 450 ש"ח ואם לא אקבל את ההחזר פשוט אנקה את הסכום הנ"ל מתשלומי הועד החודשיים?
האם זה יכול להיות בסדר מבחינה חוקית? הרי הועד הבית החודשי חלקית בשביל הדברים האלה.
הטיפ לגבי שסטום ביוב אל חוזר מצויין - לא היה לי מושג שמשהו כזה קיים. אתקין מיד.
תודה רבה!
האם אוכל לכתוב מכתב רשום בו ובו להסביר שעל הועד הבית להזיר לי 450 ש"ח ואם לא אקבל את ההחזר פשוט אנקה את הסכום הנ"ל מתשלומי הועד החודשיים?
האם זה יכול להיות בסדר מבחינה חוקית? הרי הועד הבית החודשי חלקית בשביל הדברים האלה.
הטיפ לגבי שסטום ביוב אל חוזר מצויין - לא היה לי מושג שמשהו כזה קיים. אתקין מיד.
תודה רבה!
נערך לאחרונה על ידי linorkik ב 20/08/2012 - 13:04:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
זה לא חוקי אבל את יכולה לעשות את זה, מקסימום הם יצטרכו לתבוע אותך; ודאי שהצינור עונה על ההגדרה שלרכוש משותף.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?