שינוי הוראה בתקנון המשותף בדבר נשיאה בהוצ' מיסי ועד הבית

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
gilsr7

שינוי הוראה בתקנון המשותף בדבר נשיאה בהוצ' מיסי ועד הבית

שליחה על ידי gilsr7 »

שלום רב,
שמי גיל, יש לי שאלה משפטית קצרה בנושא ניהול בתים משותפים, שאודה לך אם תוכל להשיב עליה.

בבניין בו אני מתגורר (הרשום כבית משותף, ובעל תקנון רשום השונה מהתקנון המצוי) ישנן 24 דירות, 16 קטנות ו-8 גדולות. בתקנון של הבית, ומאז ומתמיד (כבר יותר מ-20 שנה), מיסי ועד הבית משולמים באופן שווה בין הדירות, על אף ההבדל בגדלים שלהן.

לפי ס'62(א) סיפא לחוק המקרקעין, חייבים את הסכמת כל בעלי הדירות רק בנוגע לחובות וזכויות שלא פורשו בחוק זה.
ס'58(א) קובע כי נשיאת הוצ' מיסי ועד הבית תהא לפי גדלי הדירות (אני לא מצוטט את הסעיפים המדויקים כי הרעיון מאחוריהם הוא שרלוונטי).

שאלתי היא בדבר הפרשנות המשפטית הנכונה של ס'62(א) בהקשר ל-ס'58(א):
האם ניתן להגיד ש-ס'58(א) הוא בעצם סעיף שמפורש בחוק, ולכן הוא מוחרג מהסיפא של ס'62(א), כך שניתן לשנות את התקנון בנוגע לגובה ההוצ' בו נושא כל בעל דירה ללא הסכמה של כלל בעלי הדירות, אלא רק של 2/3 (מהרכוש המשותף)?

תודה רבה,
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שינוי הוראה בתקנון המשותף בדבר נשיאה בהוצ' מיסי ועד הבית

שליחה על ידי naftali imber »

גיל,
אני ממש אוהב אותך, ובכלל אני מת על כאלה שקוראים בטקסט רק את הקטע שמעניין אותם!
סעיף 62, כל הסעיף, אומר:
62. תקנון מוסכם [תיקון: תשנ"ב]
(א) בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם, ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא בהסכמת כל בעלי הדירות.
(א1)הוצמד חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית, ניתן להעבירו לדירה אחרת בבית ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים ובלבד שנתקיימו הוראות סעיף 145.
(ב) לענין סעיף קטן (א), "בעל דירה" - לרבות המחכיר בדירה המוחכרת בחכירה לדורות ומחכיר המשנה בדירה המוחכרת בחכירת משנה לדורות.
(ג) תקנון וכל שינוי בו ניתנים לרישום, ומשנרשמו, כוחם יפה גם כלפי אדם שנעשה בעל דירה לאחר מכן.

(ההדגשה שלי)

אתה תצליח לעבוד רק על עצמך, חפש קצת במילון מה המילה פורשו – זה לא רק לפרש כפי שאתה רוצה להבין אלא לבאר , לפנח, להבהיר, ועוד כמה "לים"; מה שאתה כותב זה אלבון לשופטים בישראל.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”