השתתפות כספית בועד בית

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
יצחק
הודעות: 3
הצטרף: 16/08/2007 - 16:51:01

השתתפות כספית בועד בית

שליחה על ידי יצחק »

שלום רב
אני ועד בבית בבינין בו ישנן 16 דירות ו 4 חנויות.מאז שנבנה,41 שנה,כל דיירי הבית משלמים אותו סכום לועד הבית וכל בעלי החנויות משלמים סכום שווה אחר (כשליש).
אחד מבעלי החנויות שנמצא במקום,אשר שילם כ-4 שנים אותו סכום כשאר בעלע החנויות,אינו רוצה לשלם כמו עד עכשיו וטוען כי אחת החנויות צריכה לשלם יותר היות ושטחה יותר גדול וגם שבעלוי הדירות אליהן צמודה חניה צריכים לשלם יותר,משום שבטאבו רשום שטח גדול יותר.
41 שנה שילמנו לפי השיטה שרשמתי.יתרה מזאת,אם עשינו איזה שיפוץ גדול גבינו סכום נוסף מבעלי הדירות ואף פעם לא דרשנו סכום נוסף מבעלי החנויות.אודה לכם אם תעזרו לי להבין מה צריך לעשות לפי החוק.
1.אין לנו תקנון מיוחד.האם לפי התקנון המצוי,אם 41 גבינו מסי ועד לפי שיטה מסוימת,ללא כל בעיה, יכול בעל חנות אחד לבוא ולדרוש לשלם ועד בית לפי המטרז הרשום בטאבו?
2.האם הדרישה הזאת יכולה להתבצע רטרואקטיבית,ולעשות את החישובים של 41 שנה בצורה חדשה?
3.האם אפשר שבעל חנות זאת ישלם לפי שיטת המטרים וכל 19 בעלי הדירות והחנויות ימשיכו לשלם כמו עד עכשיו? בתודה מראש ובכבוד רב יצחק ibenshalom@012.net.il
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

ליצחק שלום:
סעיף 58 בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm) קובע שבעלי הדירות חייבים להשתתף בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף באופן יחסי לגודל הדירות.
מה שעשיתם במשך 41 שנה לא חשוב, חשוב מה תעשו בהמשך.
החוק אומר שעל ועד הבית להכין אומדן תקציב שנתי ולאסוף את הכספים הדרושים, כאשר כל בעל דירה ישלם לפי גודל הדירה.
אם כולם מסכימים לסידור אחר, ורק אחד עומד על כך שהוא ישלם רק לפי החוק, אין מניע לעשות כן. אני לא ממליץ על כך מאחר וזה מקור לסכסוכים.
בכלל, אני מציע לך לקרוא את כל פרק ו' של החוק, ולא רק את התקנון המצוי – שבסוף החוק, ויקל עליך לנהל את הבית לפי החוק כך שאף אחד לא יוכל לבוא בטענות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”