שלום
אני גר בדירת קרקע בבית משוטף 13 שנה, עד היום שילמתי מיסי ועד בגובה של 60 ש"ח ודירי הבית משלמים 200 ש"ח
הועד החליט לאחר 13 שנה להעלות את מיסי הועד לדירות הקרקע ל-80 ש"ח ומיסי הועד לדירות בבנין לא עולות.
אבקש לדעת האם זה תקין ו/או חוקי
תודה מראש
דורון
מיסי ועד לדירות קרקע
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לדורון שלום:
ראשית כול, הבא ונקרא לדברים בשמם – אין מיסי ועד בית, יש: "השתתפות בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף" ולזה הולך הכסף שאתה מכנה "מיסי ועד".
גובה ההשתתפות נקבע ע"י החוק לפי גודל הדירה, ללא קשר עם הקומה בה הדירה מצויה.
זה לשון החוק: נשיאת הוצאות
(תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב)
58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. (ההדגשה שלי)
תוכל לקרוא את כולו ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
בברכה
ראשית כול, הבא ונקרא לדברים בשמם – אין מיסי ועד בית, יש: "השתתפות בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף" ולזה הולך הכסף שאתה מכנה "מיסי ועד".
גובה ההשתתפות נקבע ע"י החוק לפי גודל הדירה, ללא קשר עם הקומה בה הדירה מצויה.
זה לשון החוק: נשיאת הוצאות
(תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב)
58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. (ההדגשה שלי)
תוכל לקרוא את כולו ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
בברכה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
השתתפות בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף
שוב שלום
קודם כל תודה על התשובה
יש לי מספר הבהרות ושאלה
לדירות הקרקע יש כניסה נפרדת אין לנו מפתחות ללובי
בחוזה הדירה רשום שהמעלית חדר המדרגות והלובי יהיו צמודים רק לדירות וכתוצאה מכך דירות הגן והמיני קוטג'ים לא ישאו בהוצאות אחזקה
מה גם שיש 2 בניינים צמודים שמשלמים גם הם שליש מדייר בבית כ-60 שח
תודה מראש על התשובה
קודם כל תודה על התשובה
יש לי מספר הבהרות ושאלה
לדירות הקרקע יש כניסה נפרדת אין לנו מפתחות ללובי
בחוזה הדירה רשום שהמעלית חדר המדרגות והלובי יהיו צמודים רק לדירות וכתוצאה מכך דירות הגן והמיני קוטג'ים לא ישאו בהוצאות אחזקה
מה גם שיש 2 בניינים צמודים שמשלמים גם הם שליש מדייר בבית כ-60 שח
תודה מראש על התשובה
דורון
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לדורון שלום:
לא ברור לי אם אתה מדבר על חוזה רכישה או חוזה שכירות.
אם הנכס מושכר, חוזה השכירות תקף רק בינך לבין בעל הדירה.
החוק מתייחס רק לבעלי דירות ולא לדיירים.
חלקי הרכוש המשותף הצמודים לדירה שלך - שזה הקובע, מופיעים בנסח הטאבו. מה שאתה מספר לי על בניינים צמודים חשוב רק אם כולם ביחד בית משותף אחד גדול או שמדובר בבתים נפרדים ושוב את הדברים האלה אפשר לראות בנסח הטאבו (חפש את המילה טאבו בגוגל ותגיע לאתר משרד המשפטים, שם יש הסבר כיצד מקבלים אותו באינטרנט. נדמה לי שעולה 5 ₪)
ברכות
לא ברור לי אם אתה מדבר על חוזה רכישה או חוזה שכירות.
אם הנכס מושכר, חוזה השכירות תקף רק בינך לבין בעל הדירה.
החוק מתייחס רק לבעלי דירות ולא לדיירים.
חלקי הרכוש המשותף הצמודים לדירה שלך - שזה הקובע, מופיעים בנסח הטאבו. מה שאתה מספר לי על בניינים צמודים חשוב רק אם כולם ביחד בית משותף אחד גדול או שמדובר בבתים נפרדים ושוב את הדברים האלה אפשר לראות בנסח הטאבו (חפש את המילה טאבו בגוגל ותגיע לאתר משרד המשפטים, שם יש הסבר כיצד מקבלים אותו באינטרנט. נדמה לי שעולה 5 ₪)
ברכות
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?