כניסה לפורטל 'בתים' - אתר הבית של דיירי הבית המשותף
בשת"פ עם האיגוד לניהול בתים
שירותי פורטל בתים 
אינדקס בעלי מקצוע חדש:לפי אזורים
הצעות מחיר חינם חדש
פורום "בתים" יעוץ חינם
מאמרים
לוח "בתים" - נדלן
חוקי בית משותף
קהילות בתים ופרויקטים
אינדקס ממשל-איגודים בתחום הבית
צור קשר | פרסם

פורום batim - יעוץ חינם לדיירים וועדי בתים. קהילות בניינים ופרויקטים בבניה
יעוץ חינם: פורומים מקצועיים לדיירים וועדי בתים - אחזקת בית משותף / בדק בית / גינון / עיצוב פנים ועוד!
קהילות: פורומים עבור דיירי בית משותף ופרויקטים בבניה

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפוש חיפוש    רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
  כרטיס אישיכרטיס אישי   התחבר כדי לבדוק מסרים אישייםהתחבר כדי לבדוק מסרים אישיים   התחברהתחבר 

גביה נמרצת

שליחת הודעה חדשה   תגובה להודעה    עמוד ראשי -> פורום ניהול / אחזקת בית משותף
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
פול

הצטרף בתאריך: 21/02/2010 ב- 21:02:19

הודעהנשלח: 22/02/2010 ב- 07:14:13    כותרת הודעה: גביה נמרצת תגובה עם ציטוט

אני גר בשכירות בבית משותף.
אני משלם דמי ועד חודשיים והצטברו בקופת הועד 20,000 ש"ח עודפי תקציב.
ועד הודיע על הגדלת דמי הועד ב-30 ש"ח נוספים, כדי להימנע מהצורך לגבות סכומים נוספים למשימות שפוץ או שיפור מיוחדות שנדרשים מעת לעת.
רק לאחר ששילמתי נודע לי שהדרישה להעלאה לא התקבלה בהחלטה אלא אמור היה לבוא לדיון סופי והחלטה.

מחיתי נגד הסידור החדש משום שאני נדרש להפקיד כסף כנגד תיקונים אשר לגבי חלקם אני לא אהיה אחראי לתשלומם - כאלה שחלים על בעלי הנכס. (לדעתי, רוב המקרים שבהם יש גבייה מיוחדת הם מסוג זה). נאמר לי שאוכל לקבל את בפרטים לשם בקשת החזר מבעלי הדירה.

אני מרגיש שאני נפגע כאן פעמיים:
1) לאחר מעשה, אני אצטרך לפנות לבעלי הדירה כל פעם בבקשה להחזר, להוצאה שלא הובאה להסכמתם או לדיון ספציפי שאין הם אולי חשים מחוייבים לתת. הסידור יצר מצב שבו הועד פועל ללא קבלת הסכמת בעלי הנכסים.
2) במידה ולא יבוצעו תיקונים במתוא התקציב, אני בעצם נדרש לתרום לקרן, שגם אינני יכול לבקש ממנו החזר כל עוד לא בוצעו הוצאות. כאשר אעזוב את השכירות, יהיו שם כספים שלא שולמו כדין ושלא אוכל לבקש בחזרה.

האם ועד בית פועל על פי זכויותיו או האם חרג מסמכותו ?

פול
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
naftali imber
מנהל פורום

הצטרף בתאריך: 02/11/2006 ב- 11:53:58

הודעהנשלח: 24/02/2010 ב- 16:24:25    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

לפול שלום:

ועד הבית הוא ועד של בעלי דירות, עליו לאסוף את הכספים הדרושים לאחזקה נאותה של הרכוש המשותף. ראה סעיף 58 לחוק המקרקעין: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm

כל נושא התנהלות הרכוש המשותף מוסדר בפרק ו' של חוק זה וב"תקנון המצוי" המופיע בסוף החוק.

אתה רואה את הדברים דרך עיני דייר שוכר, ומה עליך לממן או לא קבוע בהסכם שבינך לבין בעל הדירה, שזה לא מעניינו של הועד – לטוב ולרע.

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
הצג הודעות קודמות:   
שליחת הודעה חדשה   תגובה להודעה    עמוד ראשי -> פורום ניהול / אחזקת בית משותף כל הזמנים הם שעון ישראל (GMT + שעתיים)
עמוד 1 מתוך 1

עבור:  
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה